Mes turime 174 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1408
mod_vvisit_counterŠią savaitę:4131
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:56419
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Ieškoma „pamirštų“ žemės sklypų savininkų

2016 m. liepos 23 d., šeštadienis, Nr.53 (1586)

Žemės ūkio ministerijos pavedimu Nacionalinė žemės tarnyba paskelbė individualių gyvenamųjų namų statybai sklypus iki 1993 m. gavusių, bet apie juos pamiršusių asmenų paiešką.

NŽT Vilniaus miesto teritorinis skyrius yra surinkęs informaciją apie „pamirštus“ žemės sklypus individualių gyvenamųjų namų rajonuose Vilniuje. Žemėtvarkininkai suskaičiavo 114 tokių sklypų keturiose vietovėse – Pagiriuose, Trakų Vokėje, Tarandėje ir Grigaičiuose.

Pagal tokių „pamirštų“ žemės sklypų skyrimo dokumentus, kuriuose nėra nei asmenų gimimo metų, nei asmens kodų, nei informacijos apie gyvenamąją vietą ar kontaktinių telefonų, NZT negali jų įteisinti - negali nustatyti, ar už minėtus sklypus buvo sumokėtos įmokos ir ar jie privatizuoti. Todėl  tarnybos specialistai šiuo metu ieško asmenų, kuriems iki 1993 m., įvairiais valdžios institucijų potvarkiais, Vilniaus mieste buvo skirti sklypai individualių gyvenamųjų namų statybai ir kurie šių sklypų iki šiol neįsiteisino.

Grigaičiuose ir Trakų Vokėje nėra žinoma kokiems asmenims buvo individualių namų statybai paskirti ir sąrašuose nurodyti žemės sklypai. Prie dalies tokiuose sąrašuose esančių žemės sklypų Pagiriuose ir Tarandėje yra nurodyti tik asmenų vardai bei pavardės be jokių kontaktinių duomenų.

NŽT kviečia šiuos asmenis arba jų paveldėtojus atsiliepti iki šių metų lapkričio 1 dienos.

NŽT viešai „pamirštų“ sklypų sąrašo neskelbia, nes tokios informacijos skelbimą riboja asmens duomenų apsaugos teisinis reglamentavimas.

 
Reklaminis skydelis