Mes turime 160 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:990
mod_vvisit_counterŠią savaitę:3713
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:56001
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

VMI supaprastino deklaravimo tvarką įmonėms

2016 m. liepos 23 d., šeštadienis, Nr.53 (1586)

Pakeitus Mėnesinės pajamų mokesčio nuo A klasės pajamų deklaracijos FR0572 formos pildymo ir pateikimo taisykles, nuo 2017 metų įmonių vadovams ir buhalteriams tereikės užpildyti ir mokesčių administratoriui pateikti tik pagrindinį deklaracijos FR0572 formos lapą (A klasės pajamos yra su darbo santykiais susijusios pajamos, honorarai, palūkanos, turto nuomos pajamos, pajamos pagal autorines sutartis ir kt.).

Gyventojų pajamų mokestį išskaičiuojantys asmenys nuo 2017 m. sausio 1 d. pagrindiniame FR0572 deklaracijos lape gyventojams išmokėtas A klasės apmokestinamas išmokas ir nuo jų išskaičiuotą pajamų mokestį privalės deklaruoti tik bendromis sumomis, atskirai nurodydami su darbo santykiais susijusias išmokas, už gyventojų parduotą turtą išmokėtas išmokas ir kitas A klasės išmokas bei nuo jų išskaičiuotą gyventojų pajamų mokestį. Tai reiškia, kad nebeliks prievolės deklaruoti kiekvienam gyventojui per mėnesį išmokėtų A klasės pajamų apmokestinamųjų išmokų.

Dėl šio palengvinimo įmonės vadovams ar buhalteriams, duomenis apie kiekvienam gyventojui nuo 2017 metų išmokėtas A klasės apmokestinamas ir neapmokestinamas išmokas privalės nurodyti vieną kartą metuose - FR0573 formoje ir jos prieduose bei pateikti Mokesčių inspekcijai iki 2018 m. vasario 15 d.

Įmonės ir neišmokėjusios A klasės pajamų, privalės pateikti deklaracijos FR0572 formas.

Visas deklaracijas nuo 2016 m. spalio 1 d. juridiniai asmenys privalės teikti tik elektroniniu būdu. Galimybe mokesčius deklaruoti elektroniniu būdu šiuo metu naudojasi daugiau nei 95 proc. Lietuvos juridinių asmenų. Nuo spalio 1 d. prie elektroninio deklaravimo pereis ir ta nedidelė dalis mokėtojų.

Pagal VMI inf.

 
Reklaminis skydelis