Mes turime 374 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1991
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18192
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94222
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nemokamos vakcinos nuo gimdos kaklelio vėžio – jau pakeliui į gydymo įstaigas

2016 m. rugpjūčio 20 d., šeštadienis Nr.61(1594)

Skiepai nuo žmogaus papilomos viruso – vienas iš būdų užkirsti kelią grėsmingai ligai – gimdos kaklelio vėžiui. Iki šiol nuo žmogaus papilomos viruso Lietuvoje buvo galima skiepytis tik savo lėšomis.  Nuo šiol tokie skiepai bus prieinami nemokamai.

Valstybinės ligonių kasos  vykdytos viešųjų pirkimų procedūros pasibaigė, o sutartis su šių vakcinų tiekėju jau pasirašyta.  Iš viso įsigyta 5000 dozių vakcinų nuo žmogaus papilomos viruso, kurios apmokėtos Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) lėšomis.

Kompanija, tiekianti šias vakcinas, įsipareigojo pirmąsias 800 dozių vakcinų pristatyti jau dabar – rugpjūčio mėnesį į Užkrečiamų ligų ir AIDS centrą, iš kur vakcinas galės pasiimti gydymo įstaigos.  Likusį kiekį – rugsėjo mėnesio pabaigoje, spalio pradžioje.

Tėvai, norintys paskiepyti savo dukras, pirmiausia turėtų kreiptis į savo šeimos gydytoją, kuris nukreips pas skiepijantį specialistą ar vakcinacijos kabinetą.

Moksliškai įrodyta, kad žmogaus papilomos viruso infekcija yra dažniausia gimdos kaklelio vėžio priežastis. Virusas plinta lytinių santykių metu. Gimdos kaklelio vėžys kasdien Lietuvoje diagnozuojamas dviem moterims. Kas antra susirgusioji miršta.

Parengta pagal VLK inf.

 
Reklaminis skydelis