Mes turime 316 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2621
mod_vvisit_counterŠią savaitę:27751
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:75077
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2016 m. rugsėjo 7 d., trečiadienis Nr.66(1599)

Pasigedo dviračio

37 metų Murmų kaimo gyventojas skundėsi policijai dėl dingusio dviračio. Jaunas vyras teigė, kad rugsėjo 1 d. apie pusę aštuonių ryto, atvažiavęs į namus pastebėjo, kad apgadinta pakabinama laukujų durų spyna. Buvo akivaizdu, kad kažkas, ištraukęs spynos lankelį, pateko į vidų ir pagrobė namo savininkui priklausantį dviratį. Padarytas nuostolis siekia 100 eurų.

 

Ištuštino traktorių kuro bakus

Vienos uždarosios akcinės bendrovės direktorius informavo Švenčionių r. policijos komisariatą apie vagystę, įvykdytą jo vadovaujamoje įmonėje. Ankstų rugsėjo 1 dienos rytą, atvykęs į darbą, įmonės vadovas pastebėjo, kad teritorijoje stovinčių traktorių kuro talpos yra tuščios. Buvo pavogta apie 200 litrų dyzelinio kuro. Akivaizdžiai buvo matyti, kad ilgapirščiai nupjovė kuro bako žarneles ir, atsukę kuro bako dangtelius, išsiurbė ar išpumpavo dyzeliną. Padaryta žala apie 200 eurų.

 

Pavogė traktoriuką

Trečiadienį Pabaldakio viensėdijoje (Labanoro sen.) poilsiaujantis 38 metų sostinės gyventojas pranešė policijai apie dingusį traktoriuką žolei pjauti.

Nukentėjęs vyras pareigūnams aiškino, kad minėta sodo technikos priemonė, kurios jis pasigedo po nakties, buvo saugiai laikoma ūkiniame pastate. Padaryta materialinė žala apie 1700 Eur. Įvykio aplinkybės tiriamos.

 

Tramdė įtūžusį neblaivų gyventoją

Pirmadienį pietų metu, apie antrą valandą, Švenčionių r. policijos komisariato pareigūnai, reaguodami į pranešimą, atvyko į Švenčionėlius. Prie vieno iš Sodų gatvėje esančių privačių namų policininkai pamatė netikėtą vaizdą. Įtūžęs 48 metų vyriškis kirviu talžė svetimą gatvėje stovintį automobilį, plūdosi necenzūriniais žodžiais, įžeidinėjo pareigūnus ir intensyviai priešinosi sulaikomas. Panaudoję specialias priemones policininkai sutramdė agresyvų miestelio gyventoją ir patikrino jo blaivumą. Nustačius 3,08 promilių girtumą, vyras uždarytas į areštinę.

 

Rastas miręs

Rugpjūčio 29 dienos vakarą į Švenčionių policijos pareigūnus kreipėsi Pabradės gyventojas. Jis pranešė, kad viename iš privačių namų, esančiame Gaspariškių gatvėje, rastas vyro lavonas. Į nurodytą vietą, be policijos pareigūnų, atvyko Greitosios medicinos pagalbos specialistai. Namo prieangyje ant sofos gulintis 58 metų vyro lavonas buvo apžiūrėtas medikų. Ant kūno išorinių smurto žymių nenustatyta. Lavonas tyrimui bei mirties priežasčiai nustatyti buvo nugabentas į Valstybinės teismo medicinos tarnybos Vilniaus skyrių.

 

Savaitės statistika

Nuo 2016-08-29 iki 2016-09-02 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruota: 84 informaciniai pranešimai, pradėti 7 ikiteisminiai tyrimai, surašyti 5 administracinės teisės pažeidimų protokolai.

Per savaitę 32 asmenys nubausti už KET pažeidimus: sulaikyti 9 neblaivūs vairuotojai, 9 vairuotojai be vairuotojo pažymėjimo, 2 asmenys buvo neprisisegę saugos diržų, sulaikytas 1 neblaivus dviratininkas.

Per šį laikotarpį sulaikyti 5 asmenys, pasirodę neblaivūs viešoje vietoje, fiksuoti 3 chuliganizmo atvejai. 2 sulaikytieji nevykdė pareigūnų reikalavimų.

 

Gaisras Milkuškose

Rugpjūčio 23 d. 06 val. 34 min. Švenčionių priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje gautas pranešimas, kad Milkuškų g. 2, Milkuškų k., Švenčionių sen., Švenčionių r. sav., dega ūkinis pastatas. Atvykus priešgaisrinėms gelbėjimo pajėgoms, atvira liepsna degė medinių rąstų 20x13 m. vieno aukšto ūkinis pastatas, stogas dvišlaitis dengtas šiferine stogo danga.Gaisro metu sudegė ūkinio pastato stogas, apdegė viduje buvę apie 15 t. grūdų, išdegė pastato vidus. Įvykis tiramas.

Švenčionių r.PK ir PGT inf.