Mes turime 333 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1437
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17638
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:93668
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Kaip meras verslo aplinką „gerina“

2016 m. rugsėjo 10 d., šeštadienis Nr.67(1600)

Verslas  traukiasi  į „pogrindį“

Rajonas tuštėja kaip niekad anksčiau – tiek parduodamų namų ir butų dar nėra buvę. Kas išvažiuoja, kas jau išvažiavę, tik vargsta bandydami parduoti būstą, nes pirkėjų nėra. Sparčiai mažėjant vartotojų ir verslui darosi vis sunkiau, todėl visomis išgalėmis bandantiems sumažinti išlaidas verslininkams tikrą šoką sukėlė rajono valdžios sprendimas keliskart padidinti mokestį už reklamines iškabas. Reklaminius stendus ir taip mažai kas sau leido, bet dabar priėjome prie to, kad ir iškaba tapo per brangu. Pavyzdžiui, man parduotuvių ir autoserviso reklaminės iškabos būtų kainavusios 3000 eurų metams. Kaip ir daugelis verslininkų, nukabinau jas. Gyventojai pastebėjo, kad pastaruoju metu dingsta vis daugiau iškabų. Pasibaigus leidimams (jie išduodami metams, vėliau pratęsiami), verslininkai jų neprasitęsia, o, taupydami lėšas, nuima iškabas. Lieka tik mažesni kaip 0,5 kv. m užrašai, kurie kol kas neapmokestinti.

Nesuprantu, kaip meras Rimantas Klipčius, žadėjęs gerinti verslo aplinką, priima tokius sprendimus? Tik nereikia teisinti, kad kalta aplinka. Šis paplitęs klaidų ir kaltės permetimas kitiems jau tapo šmaikščiu posakiu. Vadovas atsakingas už viską. Nebent Vilniuje gyvenantis meras nepasivargina bent apvažiuoti rajoną ir apsižiūrėti. Nelikus dalies iškabų tapo nyku, atrodo, kad rajone nėra ir verslo objektų. Skoningos iškabos puošia miestus ir kaimus, byloja apie jų gyvybingumą, teikia informaciją apie paslaugas. Mūsų rajone šitos puošmenos keliauja į rūsius. Valdžia „pagerino“ verslo aplinką... Ir dar žada gerinti!

 

Meras pažemino vicemerą ir tarybos narius

Lenino posakis „Valstybę gali valdyti kiekviena virėja“ mūsų rajone gyvas! Ir atgaivino jį ne kas kitas, o jaunasis meras.

Jokiu būdu nenoriu sumenkinti virėjų. Tiesiog situacija priminė Lenino laikus ir šį posakį. Beje, dar prisimename, prie ko tai privedė.

Meras Rimantas Klipčius padarė leninišką mostą: savo potvarkiu sudarė darbo grupę, kurioje yra vicemeras, tarybos nariai ir administracijos specialistai, dėl verslo aplinkos gerinimo ir jos pirmininku paskyrė savo patarėją Eriką Demidovą, apie kurį nei verslas iki šiol negirdėjo, nei jis apie verslą, mat valdiškam darbe dirbo. Savivaldybės koridoriuose jaučiasi didelis – nei su tarybos nariais, nei verslininkais nesisveikina. Esu 20 metų tarybos narys ir 23 metus vadovauju įmonei, o mero patarėjas E. Demidovas net „labas“ nesiteikia pasakyti. Ir jis mums gerins verslo aplinką!

Savo potvarkiu meras pažeidė subordinaciją ir protokolą. Nerasite kito tokio absurdiško atvejo, kad vicemerui ir tarybos nariams, žmonių išrinktiems atstovams, vadovauti būtų paskirtas patarėjas.

Ar meras Rimantas Klipčius turi pagrindo taip nepasitikėti vicemeru Kęstučiu Trapiku, ar visiškai neišmano protokolo? Kokios bebūtų priežastys, meras pažemino ir vicemerą, ir visą tarybą, kaip žmonėms atstovaujantį institutą, ir kol kas neatsiprašė.

Vytautas BULKA

Rajono savivaldybės tarybos narys

 
Reklaminis skydelis