Mes turime 245 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3682
mod_vvisit_counterŠią savaitę:22226
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:69552
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Švenčionėlių Mindaugo gimnazijoje – tarptautinio projekto veiklų savaitė

2016 m. rugsėjo 28 d., trečiadienis Nr.72(1605)

Švenčionėlių Mindaugo gimnazija per savo gyvavimo laikotarpį jau suformavo tvirtas tarptautinių projektų rengimo ir sėkmingo įgyvendinimo tradicijas. O tai labai svarbu šiuolaikinio ugdymo procese. Mindaugo gimnazijos bendruomenė įsitikinusi, kad tarptautiniai projektai – labai svarbūs ir naudingi, nes leidžia kaupti projektinių metodų patirtį, užmegzti kontaktus su aktyviais patyrusiais pedagogais kitose šalyse ir suteikia galimybę dalyvauti Europos finansuojamose projektuose. Vienas iš tokių – Erazmus+ projektas „Atsinaujinanti ateitis – švari energija laimingoms kartoms“. Jį Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos vykdo kartu su keturiomis šalimis partnerėmis: Pilos mokykla (Lenkija), Vupertalio mokykla (Vokietija), Adanos mokykla (Turkija) ir Valverdės mokykla (Ispanija).

Visos penkios partnerės jau buvo susitikusios Lenkijoje ir pačioje mažiausioje iš Kanarų salų – El Hiere (Ispanija).

Ir štai atėjo metas Švenčionėlių Mindaugo gimnazijai priimti projekto svečius pas save. Rugsėjo 26 d. nuo ryto gimnazijoje šurmuliavo intensyviam darbui nusiteikę mokytojai ir mokiniai. Dažnai skambėjo anglų, vokiečių, lenkų, ispanų, turkų kalbos, kuriomis sveikinimus išsakė bei bendravo ir svečiai, ir šeimininkai. Mindaugo gimnazijos bendruomenė nuoširdžiai pasistengė, kad tarptautinio projekto dalyviams viešnagė būtų maloni ir įsimintina. Numatyta ir intensyvi bei turininga savaitės veiklų programa.

Projekto atidarymas kaip tik sutapo su gimnazijoje kasmet švenčiama Europos kalbų diena, tad šauniai buvo pristatytos visos projekte dalyvaujančių šalių kalbos, truputį istorijos, geografijos ir kultūros.

Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos direktorė Daiva Veronika Gaidamavičienė pasveikino susirinkusius ir pasidžiaugė, kad Lietuva, taip pat ir Švenčionėliai, atsiveria pasauliui ir ateina su savo archajiškomis šaknimis, bet atviri naujai patirčiai. Direktorė pabrėžė, kad klimato kaita, neigiama atšilimo įtaka, aplinkos apsauga, racionalus gamtos išteklių, atsinaujinančios energijos naudojimas – rūpi Europai ir tai būtinai turi rasti deramą vietą ugdymo procese. Šiuolaikinis žmogus gali panaudoti ir senąją protėvių patirtį, kai buvo įkinkytas vėjas į malūno sparnus, grūdams malti.

Gimnazijos bendruomenę ir svečius pasveikino Švenčionių rajono tarybos sekretorė Simona Kazlienė, buvusi šios gimnazijos abiturientė. Jos dovana – „Švenčionių vaistažolių“ arbatų rinkinys, kaip tik atspinti ir svarbią mūsų rajono sritį – vaistažolininkystę, ir tinka prie projekto esmės „Atsinaujinanti ateitis – švari energija laimingoms kartoms“.

Po to Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos direktorė Daiva Veronika Gaidamavičienė kartu su viso šio projekto koordinatore Inge iš Vokietijos iškilmingai prapjovė šventinį tortą, kuris buvo saldi įžanga į tarptautinio projekto visos savaitės veiklą Švenčionėliuose.

Irena POŽĖLIENĖ