Mes turime 286 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5628
mod_vvisit_counterŠią savaitę:24172
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:71498
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Ant svetimo gero svečius sukvietė!..

2016 m. spalio 7 d., penktadienis Nr.75 (1608)

Trečiadienį šventėme Tarptautinę Mokytojo dieną. Daugybę metų, kiek prisimenu, savivaldybė ta proga dovanodavo koncertą. Gerą, klasikinės muzikos, profesionalių atlikėjų.

Šie metai buvo pirmieji, kai savivaldybė mus „apdovanojo“ svetimomis rankomis, jeigu neskaičiuosime kažkokių nežinomų svetimų dainų  perdainuotojų. Kaip jaunimas sako – alia... Savo meno mėgėjų pasirodymą būtų maloniau žiūrėti. Gal ir juokingai skamba, bet jaunasis meras Rimantas Klipčius „pakvietė“ mus Mokytojo dienos proga ir į aukšto lygio nemokamą koncertą Paliesiaus dvare (Ignalinos r.). Turbūt pats Ostapas Benderis žioptelėtų nuo tokio apsukrumo – pakviesti į nemokamą koncertą, kurį Paliesiaus dvaras ir garsi pianistė nemokamai dovanoja visiems norintiems. O meras čia prie ko? Tai tik pusė anekdoto. Meras dar pasiūlė susimesti po 12 eurų ir pavalgyti dvare, kitaip sakant, pasidaryti puotą. Anksčiau buvo tradicija po koncerto pavaišinti visus simboline taure šampano. Apstulbinti tokio mero „dosnumo ir originalumo“, daug kas taip ir padarėme – nuvažiavome, kur „kvietė“, taip pat ir pavakarieniavome už savus 12 eurų.

Koncertas buvo puikus, ačiū pianistei Birutei Vainiūnaitei ir Paliesiaus dvarui. Ir be mero „kvietimo“ ten dažnai lankausi.

Mokytoja (kadangi dar noriu dirbti, pavardės prašau neskelbti)