Mes turime 351 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1688
mod_vvisit_counterŠią savaitę:34064
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:115813
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nuomonės. Skaitytojų laiškai

2016 m. spalio 15 d., šeštadienis Nr.77 (1610)

Gerbiamoji redakcija,

Jūsų laikraščio puslapiuose vis dažniau spausdinami skaitytojų laiškai, kurių turinys rodo, kad gyventojams rūpi rajono dabartis ir ateitis. Jaudinamės dėl problemų, kurias svarsto rajono savivaldybės taryba, tikimės, kad priimti sprendimai bus įgyvendinti.

Ne visada turiu galimybę stebėti savivaldybės tarybos posėdžius, bet pavyko ir stebėti, ir klausytis rugsėjo 25 d. tarybos posėdžio transliaciją. Darbotvarkės klausimai sudomino, tad tikėjausi rimto dokumentų nagrinėjimo, argumentuoto svarstymo. Deja, nustebino dabartinės valdžios besikartojantys kaltinimai buvusiai rajono valdžiai, akivaizdus vicemero Kęstučio Trapiko nepasirengimas posėdžiui. Vicemeras vis vartė kažkokius dokumentus, dėliojo juos iš vienos vietos į kitą. Atrodė, ruošiasi kažką pareikšti. Ir pareiškė – svarstant Švenčionėlių progimnazijos ir Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos nuostatus. Pirmiausia, supainiojo mokyklas, nes progimnazijos direktorę paklausė apie renginį, kuris vyko gimnazijoje. Ne bet koks renginys, o kelių ES šalių moksleivių bendravimo projektas.

Toliau posėdyje – dar gražiau. Vietoj Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos nuostatų svarstymo, vadovaudamasis savo įprastine skale PEIKTI-GIRTI, vicemeras papeikė gimnazijos direktorę D.Gaidamavičienę už mokinių nedalyvavimą renginyje... Paliesiaus dvare, Ignalinos rajone. Ir prasidėjo diskusija apie renginius, prisijungė ir meras... net pamiršo, ką svarsto. Tai tęsėsi, kol tarybos narė Raja Krupenina priminė, kad turi būti svarstomi NUOSTATAI, ir suabejojo, ar tik meras neproteguoja Paliesiaus dvaro.

Šaunuolė gimnazijos direktorė D.Gaidamavičienė taisyklinga, aiškia kalba papasakojo apie įvairiapusę gimnazijos veiklą, mokinių užimtumą. Ir intelektu, ir kultūra ji pranoko rajono valdžios POLITIKIERIUS, kaip pats vicemeras vadina politikus (tik ne save, o kitus).

O jau ne nuostabą, bet pasipiktinimą sukėlė, kai svarstant nuotekų tvarkymo klausimą K.Trapikas visiems tarybos nariams, tuo pačiu ir visiems rajono gyventojams, parodė iškėlęs 7 pirštus. Turbūt tai reiškė – balsuokite už 7 numerį, t. y., už Liberalų sąjūdį. Kokia originali agitacija! Tik norėtųsi paklausti, ar leistina tarybos posėdyje taip elgtis vicemerui? Ar jam kada nekils noras parodyti kitokią pirštų kombinaciją? Dar gražiau būtų buvę, jeigu ir kiti tarybos nariai būtų pradėję taip agituoti už savo partijas.

Iš viso posėdžio vienas pliusas – sužinojome, kad vicemeras savo namuose turi įsirengęs geoterminį šildymą. Taigi rajono gyventojams linkiu, kad po Seimo rinkimų visi taip pagerintumėt savo buitį. O gal bus šilta žiema, tai pasišildysime kas malkelėmis, kas senais kaliošais...

Skaitytojas Juzius