Mes turime 272 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4407
mod_vvisit_counterŠią savaitę:22951
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:70277
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Savanoriavimas projekte „ATRASK SAVE“ – puiki veikla gyvenime

2016 m. spalio 15 d., šeštadienis Nr.77 (1610)

Dar prieš savanoriavimą Švenčionių rajono Viešosios bibliotekos vaikų skyriuje Karolina Semaškaitė papasakojo, kokių minčių vedama ji atėjo į projektą „Atrask save“ ir tapo savanore.

Dalyvauti projekte „Atrask save“ ir eiti savanoriauti ji nusprendė pirmiausia dėl to, kad kaip tik tuo metu buvo bedarbė ir nenorėjo laiko leisti veltui, ypač kai pasitaikė galimybė įgyti praktinės patirties vykdant veiklą įstaigose, šiuo atveju Švenčionių rajono Viešosios bibliotekos vaikų skyriuje. „Savanoriaudama tikiuosi įgyti patirties bendraujant su vaikais, juos aptarnaujant, organizuojant renginius bei turiningai praleisti laiką“ – tuo metu pasakojo K.Semaškaitė.

Mergina savanore Švenčionių rajono Viešosios bibliotekos vaikų skyriuje tikrai įgijo daug vertingos patirties, susipažino su bibliotekos veikla, organizaciniais reikalais, teikiamomis paslaugomis. Patobulino bendravimo įgūdžius.

Praėjus 3 mėnesiams po dalyvavimo savanorystės programoje Karolina jau gali pasidalinti puikiais ir motyvuojančiais atsiliepimais kitiems, norintiems atrasti save:

„Savanoriauti vaikų bibliotekoje man labai patinka. Čia daug laiko praleidžiu aptarnaudama skaitytojus bei interneto vartotojus, dalyvaudama ir padėdama organizuoti bibliotekos renginius, garsinius skaitymus, užsiimdama menine veikla, pavyzdžiui, bibliotekos aplinkos dekoravimu, taip pat mokausi dirbi su „SolidWorks“ programa. Bibliotekos mikroklimatas yra labai jaukus ir šiltas. Viešosios bibliotekos Vaikų skyriaus darbuotojos mane priima su šypsena, kilus klausimams visuomet į juos atsako, pakonsultuoja. Todėl ašlengvai įsiliejau į kolektyvą ir padedu organizuoti darbus. Tad kiekvienam norinčiam ir galbūt nedrįstančiam tikrai siūlyčiau eiti savanoriauti todėl, kad ne tik įgysite naujos bei naudingos patirties, bet ir puikiai praleisite laiką“, - džiugiai dalinosi įspūdžiais Karolina.

Tad visi norintys savanoriauti, kreipkitės į Švenčionių miesto kultūros centro naująją vietos JGI koordinatorę Ramunę Jakubėnienę, el. p.: ramune.jakubeniene@gmail.com, adresu Vilniaus g. 2, Švenčionys. Negaišk laiko, TU GALI ATRASTI SAVE.