Mes turime 283 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3910
mod_vvisit_counterŠią savaitę:22454
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:69780
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2016 m. spalio 29 d., šeštadienis Nr.81 (1614)

Pabradės mieste kilusį gaisrą gesino ir savanoris ugniagesys

Spalio 22 d. apie vidurnaktį gaisras kilo Malūno g. Pabradės mieste dviaukščiame mūriniame gyvenamajame name. Atvykus priešgaisrinėms gelbėjimo pajėgoms iš mūrinio 10x10 m, dviejų aukštų namo pastogės su mansarda veržėsi dūmai. Gaisro metu mansardos patalpoje 5x8 m., apdegė ir išardyta apie 5 m² lubų. Sulieta vandeniu dalis mansardos patalpos. Stogas ir kitos namo patalpos gaisro metu nenukentėjo. Gesindamas gaisrą buvo traumuotas namo gyventojas, kuriam pagalbą suteikė greitosios medicinos pagalbos darbuotojai.

Gaisro gesinimui buvo patelktos trys gaisrinės autocisternos. Pažymėtina, kad nuo spalio mėnesio aktyvią veiklą Švenčionių rajone pradėjo savanoriai ugniagesiai ir šis gaisras buvo pirmasis, kurį gesinti talkino Priešgaisrinės apsaugos tarnybos prie Švenčionių rajono savivaldybės administracijos Sarių ugniagesių komandos savanoris ugniagesys Edgaras Rutkovskis. Gaisro likvidavimo darbai užtruko iki dviejų valandų.

Spėjama gaisro priežastis – elektros instaliacijos gedimai.

 

Atlikti kiti gelbėjimo darbai

Spalio 23 d. 01 val. 34 min. Švenčionėlių komandoje gautas pranešimas, kad Švenčionėlių mieste, Švenčionių r. sav., ant važiuojamosios kelio dalies nuvirtęs ir kelia pavojų transporto eismui, medis. Atvykę Švenčionėlių komandos ugniagesiai gelbėtojai ant važiuojamosios kelio dalies gulėjusį medį pagalba supjovė ir pašalino važiuojamosios kelio dalies.

Spalio 23 d. 13 val. 43 min. Švenčionių priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje gautas pranešimas, kad Taikos g., Švenčionių m., daugiabučio gyvenamojo namo bute sudužo termometras. Atvykus priešgaisrinėms gelbėjimo pajėgoms, bute buvo sudužęs buitinis termometras. Ugniagesiai gelbėtojai atliko mechaninę ir cheminę demerkurizaciją, surinko apie 2 g., gyvsidabrio. Apie įvykį informuotas Nacionalinis visuomenės sveikatos centras prie Sveikatos apsaugos ministerijos, Vilniaus departamento Švenčionių skyrius.

 

Nepasitvirtinęs pranešimas

Spalio 25 d. 15 val. 38 min. gautas pranešimas iš Bendrojo pagalbos centro dėl kilusio gaisro gyvenamajame bute, Vilniaus gatvėje, Pabradės mieste. Atvykus pirmajam ugniagesių gelbėtojų skyriui paaiškėjo, kad patalpos uždūmintos dėl netvarkingo dūmtraukio, o apie tai perspėjo įrengtas dūmų jutiklis. Šis dūmų jutiklis buvo įrengtas vykdant Švenčionių rajono savivaldybės tarybos patvirtintą Gaisrų prevencijos programą Švenčionių rajone 2016 – 2018 metams.

 

Vilniaus APGV Švenčionių PGT informacija