Mes turime 414 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4144
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14331
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:90361
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Valdininkai tuština rajono biudžetą beprasmiam bylinėjimuisi

2016 m. lapkričio 12 d., šeštadienis Nr.84 (1617)

Vilniaus apygardos teismas paliko nepakeistą Švenčionių rajono apylinkės teismo sprendimą ir priteisė iš savivaldybės papildomai dar 227 Eur

Švenčionių rajono savivaldybė, užsimojusi vienašališkai nutraukti keleivių vežimo sutartį su UAB „Svirka“ nuo š.m. kovo 1 d., buvo priversta iškelti rankas aukštyn: atšaukė sutarties nutraukimą. Vienašališkai be pagrindo nutraukus sutartį, kaip tą padaryti buvo užsimojęs savivaldybės administracijos direktorius A.Šarėjus, UAB „Svirka“ galimai būtų patyrusi 216000 Eur žalą. Kaip žinia, žalą moka kaltininkas. Galimai tai ir privertė atsikvošėti valdininkus.

Už tuščias ambicijas savivaldybei teks pakloti 1355,81 Eur mokesčių mokėtojų pinigų. Tiek priteisė Švenčionių rajono apylinkės teismas š.m. birželio 8 d. iš savivaldybės ieškovui „Svirkai“ bylinėjimosi išlaidų. Užuot sumokėjusi, savivaldybė pateikė apeliacinį skundą Vilniaus apygardos teismui, prašydama panaikinti Švenčionių rajono apylinkės teismo sprendimą. Prisiprašė – dabar teks mokėti dar daugiau.

Vilniaus apygardos teismas paliko nepakeistą Švenčionių rajono apylinkės 2016 m. birželio 8 d. teismo sprendimą, pagal kurį savivaldybė turi sumokėti „Svirkai“ jos patirtas bylinėjimosi išlaidas -1355,81 Eur. Vilniaus apygardos teismas taip pat priteisė iš Švenčionių rajono savivaldybės „Svirkai“ dar 227 Eur bylinėjimosi išlaidų atlyginimo.

Kiti teismai iš savivaldybės šiai įmonei jau yra priteisę per 5000 Eur bylinėjimosi išlaidų. UAB „Svirka“ direktoriaus Vytauto Bulkos nuomone, kita tiek, o gal ir daugiau savivaldybė besibylinėdama yra išleidusi už teisines paslaugas kvalifikuotiems teisininkams, nes pačioje savivaldybėje tokių nėra. Štai taip lengva ranka rajono valdžia taško rajono biudžeto lėšas, o taupo vargšams neskirdama pašalpų.

Valdininkai ne tik švaisto biudžeto lėšas tuščiai bylinėdamiesi, bet dar viešai žemina teismą, įžeidinėja įtarimais tarybos narius. Bylinėjimosi įkarštyje meras Rimantas Klipčius susitikime su gyventojais Kaltanėnuose yra pasakęs, kad vienas opozicijos narys 3 val. prasėdėjo teisme (kaip suprasti – darė spaudimą teismui?), kol šis priėmė sprendimą UAB „Svirka“ naudai.

Virtinė baisių kaltinimų iš mero lūpų – apšmeižti opozicijos tarybos nariai (neįvardijus vieno, įtarimų šešėlis krinta ant kiekvieno), pažeminta teismo institucija, sprendimą priėmęs teisėjas.

Vilniaus apygardos teismas lapkričio 10 d. sprendimu, palikdamas nepakeistą rajono apylinkės teismo sprendimą, patvirtino, kad Švenčionių rajono apylinkės teismas ir šiuo konkrečiu atveju teisėjas A.Januševskis dirba sąžiningai, kvalifikuotai, principingai. Na, o mero R.Klipčiaus minėtas „vienas opozicijos tarybos narys, 3 val. sėdėjęs teisme“ - galimai tik liguistos vaizduotės vaisius.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ

 
Reklaminis skydelis