Mes turime 245 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1212
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19756
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:67082
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2016 m. lapkričio 16 d., trečiadienis Nr.85 (1618)

Mama sužalojo mažametį

Lapkričio 10 dieną Švenčionių r. policijos komisariatas gavo pranešimą apie Strūnos kaime susivaidijusius sugyventinius. Pasak apie įvykį pranešusio vyro, 32 metų agresyvi bei neblaivi moteris smurtauja savo namuose. Jai nustatytas 1,83 promilės girtumas. Apimta pykčio ir su peiliu rankoje moteris grasina šeimos nariams fiziniu susidorojimu bei žaloja save. Mamos įtūžio pasekmių neišvengė ir mažametis jos sūnus. Ketverių metų berniukui peiliu buvo sužalotas dešinės rankos nykštys. Smurtu įtariama triukšmadarė uždaryta į areštinę.

 

Rastas miręs

Švenčionių r. PK policijos pareigūnai lapkričio 9 dieną vyko į Miško gatvę Švenčionių mieste, kur buvo pastebėtas parkritęs, tiesiog gatvėje gulintis vyro lavonas. Šalia buvo ir dviratis. Į vietą atvykusi Greitosios medicinos pagalbos brigada ant lavono kūno jokių išorinių sužalojimų nenustatė. Paaiškėjo, kad tai 77 metų vyras, gyvenęs Miško gatvėje. Mirties priežasčiai nustatyti lavonas nugabentas į Valstybinės teismo medicinos tarnybos Vilniaus skyrių.

 

Nukentėjo nuo smurtaujančio vyro

Lapkričio 7 d. į rajono policijos komisariato pareigūnus kreipėsi 32 metų Švenčionėlių miesto gyventoja ir pranešė, kad patyrė fizinį smurtą. Sekmadienį pietų metu tarp vyro ir žmonos kilo konfliktas. Moteris skundėsi, kad gyvenamojo buto koridoriuje vyras su ranka keletą kartų trenkė savo žmonai per veidą ir, pagriebęs šluotą, kotu mažiausiai du kartus tvojo per nugarą. Vyriškis buvo neblaivus, keikėsi necenzūriniais žodžiais, įžeidinėjo moterį, grūmojo kumščiu ir nuolat grasino susidorojimu. Nukentėjusioji pasakojo, kad vyras tariamai įpyko dėl to, jog moteris su vaiku nenakvojo namuose, o svečiavosi pas savo tėvus Trūdų kaime. Įtariamas smurtautojas uždarytas į areštinę.

 

Išėjo į polikliniką ir pradingo

Švenčionių policijos komisariate gautas pranešimas, kad spalio 31-ą dieną iš namų, esančių Cirkliškio kaime, išėjo ir iki šiol negrįžo 43 metų vyras. 35 metų moteris, dingusio vyriškio sugyventinė, pranešė, kad ankstų minėtos dienos rytą vyriškis išsiruošė ir išėjo į polikliniką. Moteris sunerimo sužinojusi, jog vyras nepasirodė ir darbe.

 

Smilko čiužinys ir šiltinimo medžiaga

Lapkričio 9 d. 00 val. 42 min. Švenčionių priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje gautas pranešimas, kad Mokyklos g. 18, Švenčionėlių m., dega namas. Atvykus priešgaisrinėms gelbėjimo pajėgoms mediniame vieno aukšto daugiabučio gyvenamojo namo apleistame bute Nr. 3 su veranda smilko lovos čiužinys. Ugniagesiai gelbėtojai čiužinį užgesino ir išnešė į lauką, uždūmintą butą išvėdino. Butas gaisro metu nenukentėjo. Ugniagesiai gelbėtojai atliko žvalgybą ir kituose namo butuose. Butas, kuriame kilo gaisras, priklauso Švenčionių rajono savivaldybės administracijai. Įvykis tiriamas.

Lapkričio 11 d. 10 val. 20 min. Švenčionių priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje gautas pranešimas, kad Vidžių g. 9, Adutiškio mstl., dega gyvenamasis namas. Atvykus priešgaisrinėms gelbėjimo pajėgoms mediniame vieno aukšto name prie krosnies jungiamojo vienasienio dūmtraukio smilko apšiltinimo medžiaga. Ugniagesiai gelbėtojai nuardė apšiltinimo medžiagą, išvėdino uždūmintą patalpą ir išžvalgė patalpas. Įvykis tiriamas.

 

Savaitės statistika

Nuo 2016-11-07 iki 2016-11-13 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruoti 67 informaciniai pranešimai, pradėti 5 ikiteisminiai tyrimai (3 dėl smurto, 1 dėl paieškomų asmenų, 1 dėl viešosios tvarkos pažeidimo, aptiktas 1 lavonas), išaiškinti 77 administraciniai teisės pažeidimai.

Per savaitę fiksuoti 42 KET pažeidimai ir yra surašyti protokolai: 3 neblaiviems vairuotojams, 1 - be vairuotojo pažymėjimo, 1 vairuotojas fiksuotas be saugos diržų. Pėstieji ir dviratininkai kartu padarė 4 pažeidimus. „VW Caddy“ fiksuoti 183 Kelių eismo taisyklių pažeidimai.

Areštinėje per savaitę buvo 21 asmuo: 3 sulaikyti įtariami padarę nusikalstamą veiką, laisvės atėmimu nubausti 5 pažeidėjai, 1 pilietis suimtas, administracinis areštas paskirtas 12 asmenų.

Fiksuoti 35 kiti pažeidimai. Iš jų 2 protokolai surašyti dėl girtų asmenų pasirodymo viešoje vietoje ir 1 dėl chuliganizmo.

Švenčionių r.PK ir PGT inf.