Mes turime 340 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1912
mod_vvisit_counterŠią savaitę:34288
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:116037
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Sudėliokime visus taškus ant „i“

2016 m. lapkričio 30 d., trečiadienis Nr.89 (1622)

Prieš porą savaičių rašiau apie miškininkų išgelbėtą žveją. Reikia pasidžiaugti, kad senyvo amžiaus žmogaus, išdrįsusio eiti žvejoti ant ledo, kurio dar ir ledu pavadinti negali, nuotykis baigėsi laimingai, ir jis net rimtai nesusirgo, bet pora teksto sakinių apie tuščią Švenčionių ligoninės priėmimo skyrių ir tik vėliau atsiradusį gydytoją ir bendrosios praktikos slaugytojas užgavo tą dieną dirbusį personalą, nes, pasirodo, tuo metu priėmimo skyriuje jau buvo šeši pacientai, ir visas budėjęs personalas buvo užimtas, todėl niekas ir nepasitiko miškininkų, atvežusių skendusį žmogų.

Apie tai, kokia situacija tą dieną buvo Švenčionių ligoninės priėmimo skyriuje, papasakojo tą dieną dirbusios bendrosios praktikos slaugytojos, bet pirmiausia jos man aprodė visas patalpas, kurios priklauso priėmimo skyriui.

- Tą dieną, kai buvo atvežtas skendęs žvejas, pas mus jau buvo šeši pacientai. Trys buvo stebėjimo palatoje, vienas dėl infarkto ir du kantriai laukė registratūroje. Mes tuo metu, kai gydytojas mus pašaukė, kad atvežė naują pacientą, ne kažkur be tikslo sėdėjome, o stebėjimo palatoje stengėmės suteikti pagalbą 26 metų jaunuoliui. Pas mus pirmiausia stengiamasi gelbėti pačioje kritiškiausioje būklėje esantį pacientą, o po to jau padėti kitiems. Tą dieną pacientų buvo tikrai daug. Tai matote iš įrašų žurnale. Visur įrengtos stebėjimo kameros, tad kiekvienas mūsų žingsnis yra matomas. Taip, kartais būna lengvesnių budėjimų, bet būna, kad nespėji suktis. Tą lapkričio 15-osios antradienį buvo nelengva diena. Kai gydytojas pakvietė, mes atskubėjome ir žmogui suteikėme visą būtiną pagalbą. Pirmiausia nurengėme šlapius drabužius ir padarėme, kas priklauso, kad sušiltų. Kaip žinote, perdėm drąsiam žvejui viskas baigėsi gerai. Bet, ko gero, tokius drąsuolius reikėtų bausti, kad nekiltų noras rizikuoti, bet kaip ten bebūtų, jei žmogus atvežamas ar atvažiuoja į Švenčionių priėmimo skyrių, mes visada stengiamės jam suteikti būtiniausią pagalbą, o po to ar žmogus guldomas į ligoninę, ar ekstra atvejais vežamas į Vilnių, ar būsenai pagerėjus išleidžiamas namo, jau priklauso nuo budinčio gydytojo sprendimo, - baigdamos mūsų pokalbį sako tą nelemtą lapkričio 15-ąją, antradienį, Švenčionių ligoninės priėmimo skyriuje dirbusios bendrosios praktikos slaugytojos.

Manau, kad dabar sudėlioti visi taškai ant to nelemtojo „i“, arba, paprasčiau tariant, išklausyta ir kita pusė, ir dabar iš arčiau pamatęs priėmimo skyriuje dirbančių medikų darbo apimtį suprantu, kad kartais tą pačią akimirką dėmesio ir pagalbos gali ir nesulaukti, nes budintis personalas užimtas ir teikia pagalbą kitiems pacientams.

Algis JAKŠTAS