Mes turime 323 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4979
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15166
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91196
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Projektas „Šutonių kaimo bendruomenės „Pavasaris“ sutelktumo stiprinimas“ kupinas gerų emocijų ir vertingos patirties

2016 m. gruodžio 31 d., šeštadienis Nr.97 (1630)

Baigiasi 2016-ieji. Tokiu metu ypačmalonu prisiminti nuveiktus darbus, tai, kas buvo gera, prasminga, įsimintina. Mums, Šutonių kaimo bendruomenės „Pavasaris“nariams, 2016 m. buvo labai aktyvūs, turiningi, tad esame kupini gražių prisiminimų ir džiaugiamės sėkminga bendruomenės veikla.

Bendruomenė vykdėlabai įdomų projektą. Jo metu visi daug bendravome, patyrėme, pamatėme. Drąsiai galima sakyti, kad 2016-ieji mums buvo bendruomeniškumą puoselėjantys metai. Bendruomenės aktyvių narių iniciatyva ir Lietuvos Respublikos Socialinių paslaugų priežiūros departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos skirtomis lėšomis įgyvendinome projektą „Šutonių kaimo bendruomenės „Pavasaris“ sutelktumo stiprinimas“. Tikrai galime pasidžiaugti nuveiktų veiklų prasmingumu, o įspūdžiai, akimirkos ir atradimai dar ilgai džiugins bendruomenės žmonių širdis.

Didelį pėdsaką atmintyje ir širdyse paliko ir iki šiol kraštiečių lūpose skamba prisiminimai apie neeilinę dieną, sukvietusią mus visus – ir čia gyvenančius, ir likimo vieškeliais patraukusius paskui savo svajonę į kraštiečių susitikimo šventę „Sugrįžtuvės“. Tai buvo gražiausios prabėgusios vasaros akimirkos mylintiems šį kraštą žmonėms. Susitikimai, šventės, pabuvimas kartu – tai neįkainojama dovana kiekvienam.

Įgyvendindami projekto veiklas ir keliavome. Organizuotos išvykos bendruomenės nariams ne tik leido pažinti, puoselėti kultūrinį paveldą, bet ir sustiprino tarpusavio santykius, ryšį, bendruomenės narių sutelktumą. Toks ir buvo pagrindinis šio projekto tikslas. Išvykų metu gimė daugiau minčių, idėjų tolimesnei veiklai. Tai buvo dar vienas paskatinimas, didelė motyvacija veikti, aktyviau įsitraukti įorganizuojamas veiklas.

Įgyvendindami projektą, turėjome galimybę stiprinti kartų bendravimą, puoselėti tradicijas, papročius. Šviečiamojo pobūdžio mokomasis ciklas „Išmintis senoliųlūpomis“ – senjorams ir „Senųjų Aukštaitijos amatų paslaptys“– jaunimui – tai veiklos, kurios skatino užimtumą ir saviugdą. Tai buvo tikra atgaiva kūnui ir sielai. Noras veikti, patenkinti bendravimo poreikius - tai vienas išuždavinių, stiprinat bendruomenės sutelktumą.

Adventui ir projekto baigiamajai konferencijai skirta popietė, kuri vyko netradicinėje, labai didingoje „Paliesiaus dvaro“aplinkoje, subūrėžmones aptarti, įvertinti nuveiktus darbus ir planuoti ateities veiklas. Ramybę spinduliuojančiame Paliesiaus dvare pasidžiaugėme buvimu drauge ir visųpastangomis nuveiktais bendruomenės darbais, pasidalinome šauniomis idėjomis. Mes tvirtai tikime bendruomenės siekiais ir sėkme ateityje. Apibendrinus rezultatus akivaizdu, kad šie metai buvo naudingi nuo bendruomenės sutelktumo ir bendruomeniškumo didinimo iki tradicijųir papročių išsaugojimo.

Labai džiaugiamės, kad ištisus metus vykdydami veiklas stiprinome bendruomeninę veiklą, kūrėme bendruomenės įvaizdį, didinome bendruomenės matomumą, bendruomenės narių aktyvumą ir sutelktumą. Tikime, kad prasmingai įgyvendintas projektas bus paskata ir toliau puoselėti, auginti pačią didžiausią vertybę – bendruomeniškumo jausmą.

Geromis emocijomis, nuostabiomis mintimis užbaigiame bendruomenei veiklius metus ir kupini įkvėpimo žengiame į 2017 metus.

Jurgita PETROVIČIENĖ

Šutonių kaimo bendruomenės „Pavasaris“ pirmininkė

 

 
Reklaminis skydelis