Mes turime 362 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4481
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20682
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96712
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

TAU studentai lankėsi parodoje „Stintų nerštas“

2017 m. sausio 7 d., šeštadienis, Nr.2 (1632)

Trečiojo amžiaus universiteto (TAU) Menų fakulteto dekano Petro Telyčėno vadovaujama grupė studentų lankėmės Karininkų ramovėje organizuotoje Vilniaus miesto „Plekšnės“ klubo narių meno kūrinių parodoje „Stintų nerštas“.

Labai laukėme šios dienos, bet tikrovė pranoko mūsų lūkesčius. Buvome labai šiltai sutikti klubo vadovės dailininkės, daugelio knygų autorės ir iliustratorės Giedrės Bulotaitės Jurkūnienės, kuri mus supažindino su eksponuojamais darbais. Vadovė mus vedė nuo paveikslo prie paveikslo, pasakojo apie autorius, apie darbų atlikimo techniką. Pasakojo taip gyvai, taip suprantamai, kad mums teliko tik klausytis sulaikius kvapą ir gėrėtis daugiausia jau brandaus amžiaus menininkų darbais. Negalima išskirti nė vieno. Jie labai įvairūs: traukė akis spalvų deriniai, vaizdai, simboliai, vertė susimąstyti, priminė gimtas vietas. Neįmanoma papasakoti – reikia pamatyti.

Iki parodos atidarymo likusį laiką leidome parodos salėse, vėl žiūrinėjome paveikslus, kalbėjomės. Čia užsimezgė įdomus pokalbis su dailininke Margarita Čepukiene. Jos dėka Labanoro Švč. Mergelės Marijos gimimo bažnyčios altorius puošia paveikslai: centrinį altorių – Švč. Mergelės Marijos su kūdikėliu, o šoninį – Popiežiaus Jono Pauliaus II. Tai autorės kūriniai.

16 val. įvyko parodos atidarymas. Susipažinome su autoriais, kuriuos su tokia meile ir šiluma pristatė Giedrė Bulotaitė Jurkūnienė. Kažkokia ypatinga aura apgaubė ir mus. O kai buvome pristatyti ir mes, kaip studentai, išklausę dailės „kursą“, kai ir mums plojo visa auditorija, buvome apdovanoti „medaliais“, jautėmės pakylėti. Padėkojome organizatoriams, pasveikinome visus ir truputį didžiavomės, kad esame švenčioniškiai, kuriems nesvetimos dvasinės vertybės.

Šventę paįvairino poezija, senoviniai šokiai, buvome pakviesti prie bendro vaišių stalo. Galėjome pabendrauti su autoriais, nusifotografuoti.

Ši kelionė – puiki Advento dovana, kurią padovanojo Trečiojo amžiaus universiteto globėja Elena Kadzevičienė, fakulteto vadovai. Nuoširdžiai jiems dėkojame, kad galėjome atitrūkti nuo kasdienių rūpesčių ir darbų.

Laima RADŽIŪNIENĖ

 
Reklaminis skydelis