Mes turime 377 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2029
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18230
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94260
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Pasieniečiams įkliuvo adutiškietis rūkalų kontrabandininkas, rajono valdžios palaikomos seniūnaitės vyras

2017 m. sausio 11 d., trečiadienis, Nr.3 (1633)

Nuo Švenčionių užkardos pareigūnų bėgusį adutiškietį sustabdė Specialiosios  paskirties užkardos pareigūnai.

Švenčionių rajone Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vaikėsi jiems nestojusį ratuotą cigarečių kontrabandininką. Užblokavus kelią sulaikytame automobilyje rasta 12 tūkstančių pakelių neteisėtai gabentų rūkalų.

Trečiadienį vakare Ignalinos rinktinės Švenčionių užkardos pareigūnai kelyje Švenčionys – Vilnius patikrinti stabdė lengvąjį automobilį „Audi 100“, pažymėtą lietuviškais valstybiniais numeriais. Jo vairuotojas ignoravo uniformuotų pasieniečių reikalavimą sustoti ir padidino greitį.

Bėglį vijęsi VSAT pareigūnai apie sprunkantį kontrabandininką pranešė kolegoms iš Specialiosios paskirties užkardos. Šie ties Švenčionių rajono Bielkiškės kaimu kelią blokavo tarnybiniu „Mitsubishi Pajero“ visureigiu su įjungtais šviesos bei garso signalais.

Tokie veiksmai pasiteisino – penkis kilometrus nuvažiavęs ir sulaikymo išvengti bandęs „Audi 100“ vairuotojas vis tik buvo priverstas sustoti priešakyje išvydęs jo laukiantį pasieniečių ekipažą.

Vyras čia pat buvo išlaipintas iš transporto priemonės ir surakintas antrankiais. Nustatyta, kad jis yra 48 metų Adutiškio miestelio gyventojas.

Paaiškėjo, kad automobilio salonas bei bagažinė grūste prigrūsti kontrabandinių rūkalų pakuočių. Iš viso pasieniečiai rado 24 gamyklines kartonines dėžes, kuriose buvo 12 tūkstančių pakelių baltarusiškų cigarečių „NZ Gold“ be akcizo mokesčio ženklų.

Po apklausos automobilio vairuotoją pasieniečiai uždarė į areštinę. Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis Ignalinos rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Vyrui gresia bauda arba laisvės atėmimas iki septynerių metų.

Adutiškiečiui taip pat teks atsakyti ir už atsisakymą sustabdyti transporto priemonę. Naujasis Administracinių nusižengimų kodeksas už tai numato baudą nuo 850 iki 1200 eurų.

Nelegaliai gabentos cigaretės ir automobilis laikinai saugomi Ignalinos rinktinėje.

Parengta pagal VSAT inf.

 
Reklaminis skydelis