Mes turime 376 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2215
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18416
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94446
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

„Camelia“ vaistininkai: Naujųjų pažadai sau nieko verti, jei nesirūpinsite sveikata

2017 m. sausio 14 d., šeštadienis, Nr.4 (1633)

Prasidėjus metams dažniau nei įprastai kuriame naujus planus, ieškome patarimų ir pagalbos, kaip pasiekti užsibrėžtų tikslų – sutaupyti, sulieknėti, atsisakyti žalingų įpročių, sveikiau maitintis, mažiau sirgti. Specialistų teigimu, tai, kad noras keistis ypač sustiprėja po Naujųjų, – natūralu. Tačiau jie taip pat pastebi, kad geri norai ir pasiryžimas – dar ne viskas. Kur kas svarbiau, susidaryti konkretų veiksmų planą, kelti realistiškus ir apibrėžtus tikslus ir nuosekliai jų siekti. Tačiau vaistininkai perspėja, kad jokie planai ir siekiai nebus veiksmingi, jei nesirūpinsite tuo, kas svarbiausia – savo sveikata.

 

Profilaktika – visada apsimoka

Švenčionėliuose  esančios vaistinės „Camelia“ vaistininkė Aurelija Stukaitė sako, kad pagrindinė klaida, kurią daro dauguma žmonių, – specialistų pagalbos ieško jau susirgę ar blogai jausdamiesi.

„Dažniausiai vaistinėse apsilanko arba bėdų prispirti, netikėtai susirgę žmonės, arba sergantieji lėtinėmis ligomis – diabetu, širdies ir kraujagyslių ligomis. Tačiau tokių, kurie žvelgtų į priekį, domėtųsi profilaktika bei ligų prevencija – ne tiek ir daug. O iš tiesų pats efektyviausias būdas ne tik finansiškai sutaupyti, bet ir išlikti darbingam yra būtent ligų prevencija, profilaktiniai tyrimai“, – pabrėžė „Camelia“ vaistininkė.

Šaltuoju sezonu siaučiant virusams bei peršalimui vaistininkė taip pat rekomenduoja nesitikėti, kad ligos jus paprasčiausiai aplenks, bet sveikata pasirūpinti iš anksto. Taip pat jau dabar pradėti rūpintis imunitetu, kuris pavasarį itin nusilpsta.

 

Speciali akcija

„Nuo sausio 9 d. į mūsų vaistines sugrįžta akcija, kurios metu iki 30 proc. pigiau žmonės galės ne tik įsigyti reikalingų preparatų, bet ir pasikonsultuoti su vaistininkais, kaip išvengti peršalimo, sustiprinti organizmą ir pasiruošti pavasario sezonui“, – patarė A. Stukaitė.

Pasak jos, maisto papildus, vaistus svarbu vartoti racionaliai, žinoti, kaip juos derinti, kad iš tiesų gautumėte didžiausią naudą.

„Imunitetui stiprinti žmonės neretai įsigyja kompleksinių preparatų, kuriuose gausu įvairių mikroelementų, vitaminų, bet per savaitę ar dvi nesulaukę trokštamo efekto arba jų nebegeria, arba skuba įsigyti kitų. Tačiau stiprinant sveikatą svarbiausia laikas ir nuoseklumas. Būtent jo labiausiai ir norėčiau palinkėti visiems naujaisiais metais nusprendusiais taupyti ir savo sveikata pasirūpinti iš anksto“, – pažymėjo vaistininkė.

 

Prevencinės programos ir sveikatos specialistų patarimai – prienami kiekvienam

Pasak „Camelia“ vaistininkės, besirūpinantiems savo sveikata nedera aplenkti ir gydytojų kabinetų, žinoti, kokios profilaktinės programos jiems priklauso pagal amžių ir skirti laiko tyrimams atlikti.

„Nėra geresnės prevencijos kaip ligų profilaktika. Daug Lietuvos gyventojų kenčia nuo širdies ir kraujagyslių ligų, įvairių onkologinių susirgimų. Ir tikrai ne visi žino, kad jiems priklauso valstybės finansuojamos profilaktinės programos. Vis skundžiamės, kad trūksta laiko ir jėgų, tačiau susirgus jo tikrai neatsiras daugiau. Tad į savo metų planą rekomenduoju įtraukti planuojamus vizitus pas gydytojus. Tai būsite tikri, kad ir visus kitus planus bei siekius pavyks įgyvendinti“,  – pabrėžia „Camelia“ vaistininkė.

Kviečiame apsilankyti vaistinėje CAMELIA Švenčionėliuose:

Priestočio g.11, dirbame pirmadieniais – penktadieniais 08:00-17:00

 

 

 

 
Reklaminis skydelis