Mes turime 381 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1946
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18147
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94177
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Praėjusius metus Švenčionėlių meno mokykla baigė „Žiemos pasaka“

2017 m. sausio 14 d., šeštadienis, Nr.4 (1633)

Kasmet prieš kalėdines mokinių atostogas Švenčionėlių meno mokykla surengia respublikinį meno ir muzikos mokyklų instrumentinės muzikos konkursą – festivalį „Žiemos pasaka“. Pradėję nuo mokyklinio ir rajoninio renginio prieš keletą metų išaugo į respublikinį. Pernai Švenčionėliuose vyko jau VI „Žiemos pasaka“. Konkurso organizatorės mokytoja ekspertė Loreta Šidlauskienė ir mokytoja metodininkė Virginija Beržinskienė. Jų iniciatyva „Žiemos pasaka“ ne tik gyvuoja, bet ir auga. Puikius atminimo prizus įsigyti, padėkas ir spalvingas programėles išleisti padėjo rėmėjai: „Spaustuvėlė“, „nuomis.lt“, „Plastilinas“.

Konkurso - festivalio tikslas – skatinti moksleivių meninę saviraišką, kūrybinę iniciatyvą bei puoselėti atlikimo džiaugsmą. Konkurse - festivalyje dalyvavo per pusšimtį mokinių iš Ignalinos, Rūdiškių (Trakų r.), Utenos, Nemenčinės, Jonavos, Pabradės, Švenčionių, Vilniaus, Visagino, Anykščių, Zarasų meno ir muzikos mokyklų. Šios ir kai kurios kitos mokyklos per šešerius festivalio-konkurso gyvavimo metus įvertino jo prestižą ir reikalingumą, gerą organizaciją, tad kiekvienais metais atvyksta su gerai parengtais puikiais atlikėjais.

Į muzikos šventę susirinkusius dalyvius ir svečius sveikino Kultūros, švietimo, sporto ir jaunimo skyriaus vedėja Teresė Sansevičienė, Švenčionėlių meno mokyklos direktorė Rita Politienė pabrėžė, kad iš pradžių tai buvo tiesiog mokyklinis kalėdinis koncertas „Žiemos pasaka“, kuris vėliau išaugo į rajoninį konkursą, o šiais metais ir į į respublikinį.

Jaunieji muzikantai grojo įvairiais instrumentais: fortepijonu, smuiku, kanklėmis, akordeonu, gitara ir t.t. Pasirodė nemažai puikių ansamblių.

Vertinimo komisija: mokytoja ekspertė Danguolė Petrašiūnienė (Zarasų meno mokykla), Rima Ugianskienė ir Irena Lošakevič (Vilniaus Broniaus Jonušo muzikos mokykla) turėjo rimtai padirbėti, kad išrinktų geriausius.

A grupės laureatais be kitų mokyklų atstovų tapo: Goda Švalkutė – Švenčionėlių meno mokykla, mokytoja L.Šidlauskienė; Miglė Vaicekavičiūtė – Švenčionėlių meno mokykla, mokytoja V.Beržinskienė; Justė Semėnaitė – Švenčionių J.Siniaus meno mokykla, mokytoja L.Girulskienė

A grupės diplomantai: Austėja Muchlia – Švenčionių J.Siniaus meno mokykla, mokytoja V.Beržinskienė; Elvita Vilkavickaitė – Švenčionėlių meno mokykla, mokytoja T.Šapokienė.

B ir C grupių diplomantai: Raminta Mikštaitė – Švenčionėlių meno mokykla, mokytoja M.Matijošiūtė; Greta Nalivaikaitė – Švenčionėlių meno mokykla, mokytoja M.Matijošiūtė.

Irena POŽĖLIENĖ

 
Reklaminis skydelis