Mes turime 318 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4788
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14975
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91005
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Šaltos naktys buvo dėl gedimo

2017 m. sausio 18 d.,trečiadienis, Nr.5 (1634)

Praėjusį penktadienį Švenčionėlių miesto vieno daugiabučio gyventoja sunerimusi prašė pagalbos. Netikėtai aptikusi, kad naktį bute radiatoriai šalti kaip ledas, moteris sakė iš pradžių pamaniusi, kad kažkas sugedo, tad šilčiau apsitūlojo ir laukė ryto. Dieną šildymas veikė puikiausiai. Bet, didelei nuostabai, kitą naktį pasikartojo tas pats. Ir taip - visą savaitę. Moteris, prašiusi neskelbti savo pavardės, paaiškino, kad bijo dėl keršto savo vaikams. Tai privedė rajoną „jauna komanda“– žmones kausto baimė, net šildymo sutrikimais bijo skųstis. Suprantame panorusią likti nežinoma gyventoją, daugelis to prašo, tad anonimiškumą garantuojame. Pasak gyventojos, jai niekas tinkamai neatsakė.

Matyt, gyventoja kreipėsi į valdžios atstovus, tai ir nesulaukė atsakymo. Mat rajono valdžia uždavė tokį toną visiems, kas su ja susiję – į klausimus, gyventojų paklausimus neatsakinėti. Kiek tai prasilenkia su įstatymu, šįkart nesigilinsime. Žiema, gali vėl šalti smarkiau, tad skubu kalbinti šilumininkus.

Kol viskas buvo vienose rankose, aiškumo buvo daugiau. Dabar gi šilumos gamyba ir jos tiekimas pačios prezidentės iniciatyva, tapo iš skirtingų „rankų“. UAB „Fortum Švenčionių energija“ šilumą tik gamina ir patiekia ją į tinklus, tad žino tik apie bendrą patiektą kiekį. Šilumos kiekio svyravimai buvo įprastiniai, nedideli, tad įmonės atstovai net neįtarė apie sutrikimus.

Šilumos mazgus daugiabučiuose prižiūri „Švenčionių švara“. Jos darbuotojai maloniai paaiškino situaciją daugiabutyje. Buvo sugedęs šilumos reguliavimo mechanizmas – antrą valandą nakties išsijungdavo. Rytais darbuotojai jį įjungdavo rankiniu būdu. Ir taip kelias dienas, kol surado klaidą. Specialistai patikino, kad jau nuo penktadienio nakties šildymas sutvarkytas.

Mūsų inf.

 
Reklaminis skydelis