Mes turime 414 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4008
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20209
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96239
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Pirmasis šiais metais Vilniuje nuteistas vairuotojas - bausmė įspūdinga, konfiskuotas automobilis

2017 m. sausio 18 d.,trečiadienis, Nr.5 (1634)

Vilniuje buvo nuteistas pirmasis vairuotojas, įkliuvęs policijai dėl vairavimo neblaiviam, kai nustatytas girtumas viršijo 1,5 prom.


Sausio 2 d., Vilniuje, Nemenčinės ir Saulėtekio g. sankryžoje, 50 metų vilnietis buvo sustabdytas vairuojant automobilį „Renault Megane". Pirmosios darbo dienos pabaigoje, 17.35 val., 50-metis vyras išdrįso sėsti prie vairo būdamas visiškai girtas. Vyras neneigė vartojęs alkoholį, o į policijos pareigūnų alkoholio matuoklį vyras „įpūtė" 2,58 prom. Policija dėl šio įvykio pradėjo ikiteisminį tyrimą, pusamžis apsaugininkas buvo pristatytas į Vilniaus priklausomybės ligų centrą, kur iš jo buvo paimtas kraujas. Neblaivaus vairuotojo kraujyje buvo rasta 2,73 prom. etilo alkoholio.

Sulaikytas neblaivus 50-metis vairuotojas stojo prieš teismą sausio 11 d. Apsaugoje dirbantis vyras nurodė, kad automobilis reikalingas šeimai, nuoširdžiai gailėjosi dėl padarytos nusikalstamos veikos.

Teismas priėmė sprendimą valstybės nuosavybėn konfiskuoti šeimos automobilį „Renault Megane", paskyrė vyrui 2824,50 eurų baudą, ją sumažinęs iki 1883 eurų. Teisė vairuoti iš 50 m. vilniečio atimta 2 metams. Ją susigrąžinti bus galima tik išlaikius kvalifikacinius egzaminus, išklausius kursus, įvykdžius kitus reikalavimus. Anksčiau neteisto vyro reputacija sugadinta ilgam, teistumas biografijos nepuoš.

Šį teismo nuosprendį galima būti apskųsti per 20 dienų.

Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, iki šios dienos (sausio 11 d.), policija pradėjo 60 ikiteisminių tyrimų dėl galimų vairuotojų nusikalstamų veikų - vairavimo apsvaigus nuo alkoholio, kai girtumas buvo didesnis, nei 1,5 prom.
 

Lietuvos kelių policijos tarnybos informacija

 
Reklaminis skydelis