Mes turime 287 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:6503
mod_vvisit_counterŠią savaitę:28390
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:72373
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Sužibo naujametinės miestų eglės

2011 m. gruodžio 21 d., trečiadienis Nr.94 (1141)

Nenumaldomai artėja dar vienų metų pabaiga, kurią dažniausiai simbolizuoja sužimbančios miestų, miestelių eglės, šviesos girliandomis pasipuošę pastatai. Penktadienį, gruodžio 16 d., visuose trijuose rajono miestuose: Švenčionyse, Švenčionėliuose ir Pabradėje, buvo įžiebtos naujametinės eglės. Rašytojas Tomas Manas apie laiko svarbą rašė: „Laikas – yra brangi dovana, duota mums, kad taptume protingesni, geresni, brandesni ir tobulesni. Skaičiuok kiekvieną dieną, kiekvieną prarastą minutę. Laikas vienintelis dalykas, kur šykštumas pagirtinas.“ Sužibusių miestų eglių šviesos mus priverčia susimąstyti apie į praeitį nueinančius metus, pagalvoti apie ateinančius, o štai vaikams, kurių daugiausia ateina į eglių įžiebimo šventes, visos tos problemos dar neegzistuoja, todėl jie gali nevaržomai džiaugtis švente.

Eglutės įžiebimo šventė Švenčionyse prasidėjo jaunųjų dainininkų ir šokėjų koncertu. Net ir ateinančiųjų 2012 metų simbolis drakonas (pagal Rytų kalendorių) scenoje pasirodė, bet visiems magėjo sulaukti Kalėdų Senelio pasirodymo, kuris šį kartą atvažiavo tikru gaisrininkų automobiliu su įjungtais švyturėliais ir sirenomis. Pasveikinęs visus susirinkusius su artėjančiom šventėm, pagrindinę miesto ir rajono eglei įžiebti pakvietė Švenčionių r. merą Vytautą Vigelį. Meras pasveikino visus su artėjančiom Šv. Kalėdom ir artėjančiais Naujaisiais metais, palinkėjo visokeriopos sėkmės 2012-aisiais, o paskui su Kalėdų Seneliu įžiebė pagrindinę eglę. Jos viršūnėje jau sužibo skaičiai 2012. Nors iki metų virsmo dar pora savaičių, jos prabėgs labai greitai.

Net ir pasibaigus oficialiai eglės įžiebimo šventei niekas neskubėjo skirstytis, juolab ir oras šiais metais buvo visai neblogas: nei lijo, nei snigo.

Algis JAKŠTAS