Mes turime 301 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5744
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19604
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91961
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Po komisijos sprendimų turėtų atsirasti daugiau kelio ženklų

2011 m. gruodžio 21 d., trečiadienis Nr.94 (1141)

Gruodžio pradžioje vykusiame Švenčionių r. savivaldybės Eismo saugumo komisijos posėdyje buvo aptarta nemažai eismo saugumo gerinimo rajono teritorijoje klausimų. Posėdyje dalyvavo komisijos pirmininkas Saulius Leinartas, komisijos sekretorė Rima Binderytė, nariai: Igor Anisin, Vytautas Grybauskas, Algis Jakštas, Petras Slabada.

Dabar norėčiau apžvelgti keletą svarbiausių svarstytų klausimų. Vieniems iš jų buvo pritarta, kitiems – ne. Komisijos posėdyje dalyvavo ir Vietinio ūkio skyriaus vyresnioji specialistė Irina Golovackaja. Posėdžio pradžioje buvo sugrįžta prie ankstesnio posėdžio metu priimtų sprendimų vykdymo, ir čia vienas aktualiausių buvo klausimas dėl moksleivių saugesnių kelionių į mokyklą užtikrinimo. Buvo nutarta pavesti Švietimo skyriui išanalizuoti situaciją šalia kokių mokyklų reikėtų pastatyti greitį ribojančius ženklus ar įrengti kitas saugumą užtikrinančias priemones. O štai įrengti greitį ribojančius ženklus Seniškio kaime, Kaltanėnų sen., atsisakyta, nes eismas ten nėra intensyvus. Kiek kitokia situacija Vidutinės kaime. Čia nutarta kreiptis į VĮ Vilniaus regiono keliai dėl greitį ribojančių iki 40 km/h ženklų įrengimo, nes kaimas gana ilgas ir greičio mėgėjai šiame kaime mėgsta palakstyti. Bene daugiausia kelio ženklų turėtų atsirasti Švenčionėlių m., ypač prie pėsčiųjų perėjų. Beje, tam, kad būtų įvertintas ženklų pastatymo būtinumas, komisijos nariai kitą dieną buvo nuvykę į vietą Švenčionėliuose. Tas pats ir dėl Pabradės, ten taipogi vietoje buvo tikrinama situacija.

Atsižvelgiant į gyventojų prašymus dėl greičio apribojimo Adutiškio g. Švenčionyse buvo priimtas sprendimas kreiptis į VĮ Vilniaus regiono keliai dėl taip vadinamų „gulinčių policininkų“ įrengimo ir atitinkamų ženklų pastatymo šioje gatvėje, be to nutarta į šią įmonę kreiptis ir dėl pėsčiųjų perėjų įrengimo Vidžių, Adutiškio, Miško, Naujosios g. sankryžoje. Pėsčiųjų perėjas siūloma įrengti Sarių k. Malūno g. ir Cirkliškio k. įrengti papildomą pėsčiųjų perėją. Svarstant daugumą klausimų buvo atsižvelgta į seniūnų pateiktus prašymus, kai kurie klausimai bus svarstomi juos sukonkretinant. Žinoma, kaip greitai bus įgyvendinti priimti sprendimai, priklausys ir nuo finansinės situacijos tiek rajono savivaldybėje, tiek VĮ Vilniaus regiono keliai.

Algis JAKŠTAS
 

 
Reklaminis skydelis