Mes turime 460 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:11116
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20154
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:99275
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Važinėjančių su senu laminuotu vairuotojo pažymėjimu laukia įspėjimas arba bauda nuo 10 iki 12 eurų

2017 m. vasario 8 d., trečiadienis, Nr.11 (1640)

Ilgokai tęsėsi laminuotų vairuotojo pažymėjimų keitimas į naujus, bet vasario 3-ioji buvo ta paskutinė diena, kai senieji laminuoti vairuotojų pažymėjimai nustojo galioti. Matyt, keitimo procesui „Regitra“ buvo gerai pasiruošusi, nes apgulties ir beprotiškų eilių nebuvo. Keitimo procesas vyko sklandžiai, bet kaip bebūtų keista beveik 100 tūkst. žmonių nepakeitė savo vairuotojo pažymėjimų. Kyla logiškas klausimas, kodėl žmonės neskubėjo keisti laminuotų vairuotojo pažymėjimų, kurie nustojo galioti vasario 3-iąją? Ir dabar, jei policijos pareigūnai sulaikys tokį vairuotoją, jam pagal Administracinių nusižengimų kodeksą grės įspėjimas arba bauda nuo 10 iki 12 eurų, kaip už vairavimą su negaliojančiu vairuotojo pažymėjimu.

Kodėl žmonės laiku nepasikeitė laminuotų vairuotojo pažymėjimų, priežasčių gali būti įvairių, nes informacijos apie būtinybę keisti pažymėjimus buvo tikrai užtektinai. Dalis žmonių gali būti išvykę, kai kurie galbūt tiesiog nematė prasmės jų keisti, nes dėl sveikatos būklės jau nevairuoja. Matyt, yra žmonių, kurie dėl amžiaus nusprendė nebedalyvauti eisme. Kadangi iš Lietuvos emigravusių žmonių – arti milijono, tai gali būti, kad nemaža dalis gyvenančių ES važinėja su kitos šalies dokumentais.

O kas laukia tų, kurie nori važinėti, bet pažymėjimo dar nepasikeitė? Situacija lengvai išsprendžiama, tereikia nuvažiuoti į artimiausią „Regitros“ skyrių ir ramių ramiausiai pasikeisti senąjį pažymėjimą į naujo pavyzdžio. Jei būsi sustabdytas policijos pareigūnų, tai jie išrašydami nuobaudą primins, kad tvarka yra tvarka, o ir laiko buvo užtektinai. Beje, per sausio mėnesį „Regitra“ išdavė 40 tūkst. naujų vairuotojo pažymėjimų, iš jų 19 tūkst. pakeistų senų laminuotų. Ir nors policija lyg ir neplanuoja reidų „užuomaršoms“, važinėjantiems su senais laminuotais vairuotojo pažymėjimais, gaudyti, bet kad mažiau būtų nervinės įtampos ir, pamačius policijos pareigūnus, nedrebėtų rankos ir kojos, geriau dokumentus susitvarkyti ir ramiai važinėti.

Algis JAKŠTAS