Mes turime 401 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5267
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21468
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:97498
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Kaip meras R.Klipčius vykdo rinkiminius pažadus

2017 m. vasario 18 d., šeštadienis, Nr.13 (1642)

Tarp kitų pažadų buvo: „Švenčionių ir Švenčionėlių pirčių remontas“ (iš kandidato į merus Rimanto Klipčiaus rinkimų programos, 2015 m.)

Vienu iš gerėjančio gyvenimo ir rūpesčio liaudimi atributų išsivysčiusio socializmo laikotarpiu buvo miestų pirtys. Tuo laikotarpiu ir Švenčionėliuose buvo pastatyta nauja miesto pirtis, į kurią rinkosi gausus norinčių ne tik nusiprausti, pasikaitinti garinėje, bet ir gerai išsivanoti miestelėnų būrys. Net eilės susidarydavo. Žinoma, eilėmis tuo laikotarpiu nieko negalėjai nustebinti, bet eilės pirtyje... Žmonės mėgo praustis.

Lietuvai paskelbus nepriklausomybę, prasidėjus privatizavimui, rajoną valdant Kęstučiui Trapikui, Švenčionėlių pirtis buvo privatizuota. Po kurio laiko, jau mero Vytauto Vigelio laikais, pirtis buvo išpirkta ir vėl miestelėnų švara rūpinosi „Švenčionių švara“. Pirtis tai dirbo, tai vėl nedirbo. Priežasčių, matyt, buvo įvairių – tai bilietai per brangūs, tai norinčių praustis ėmė mažėti. Ir kur nemažės, kai iš buvusių beveik 8 tūkstančių gyventojų mieste liko vos 5 tūkstančiai su trupučiu.

Atėjęs į valdžią su sava kompanija, jaunasis meras Rimantas Klipčius labai greitai pamiršo savo asmeninius kandidato pažadus rinkėjams, o jie užrašyti juodu ant balto, buvo brukte brukami žmonėms kartu su prašymu balsuoti už jauną merą: „Švenčionių ir Švenčionėlių pirčių remontas“. Daugeliui rinkimų lapeliai buvo šlamštas, bet vienas kitas gal ir pasidėjo, mes – taip pat, kaip sakoma, įrodymai – akivaizdūs. Tapęs meru, R.Klipčius pažadus greitai pamiršo. Metus abi pirtys taip ir prastovėjo, o antrais metais Švenčionėlių pirtis buvo parduota „Norfai“. Oficiali kaina – 35 tūkst. eurų. Į akis krinta kažkokia „taksa“: gėlių parduotuvė Švenčionyse parduota už 35 tūkst., pirtis Švenčionėliuose – 35 tūkst. Kas toliau – Švenčionių pirtis? O kaip gi rinkimų pažadai?

O kaip bus su tais, kurie neturi kur praustis? Vieni sako važiuosiantys nusimaudyti pirtyje Šakarvoje, mero tėvų vasaros rezidencijoje, kiti – Paupio g. 22 Švenčionėliuose, jaunojo mero kuriamoje oazėje Žeimenos slėnyje, kur kraštovaizdį planuoja tvarkyti savivaldybė.

Praėjusią savaitę jau prasidėjo Švenčionėlių pirties griovimo darbai. Prieš rinkimus, kurie, beje, ne taip jau ir toli, valdžia tikriausia tai pavadins savo nuopelnu miestui ir dar – INVESTICIJA. Bet kokia gi čia investicija, jeigu parduotuvė iš miesto pakraščio persikelia arčiau miesto centro?

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis