Mes turime 320 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4951
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15138
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91168
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Replika. Manau, tai buvo spjūvis į veidą sąjūdiečiams, Lietuvos patriotams ir mums visiems

2017 m. vasario 22 d., trečiadienis, Nr.14 (1643)

Švenčionys dar niekada nepatyrė tokios nepagarbos, kaip nuo šios rajono valdžios. Nors du dešimtmečius būdami valdžioje visada stengėmės lėšas dalinti visiems trims miestams po lygiai, truputėlį daugiau visko tekdavo Švenčionims – juk rajono centras.

Šiuo metu viskas kitaip. Esu Švenčionių patriotas, ir man apmaudu, kad švenčioniškiams „užkibus“ ant liberalų rinkiminių pažadų, dabar mano miestas vis lieka už borto. Rajono valdžia, matyt, jaučia pareigą savo rėmėjams, o jie – Švenčionėliuose. Valdžios „gyvastis“ - lenkų rankose, Pabradėje. Tad ar reikia stebėtis, kad šiais metais švenčiant Lietuvos valstybės atkūrimo dieną – Vasario 16-ąją, visos nominacijos (beje, mūsų sumanyta tradicija) atiteko Pabradei, neskaitant pusiaukelės tarp Pabradės ir Švenčionių, kur gyvena viena iš keturių šiųmetinių nominantų Jovita Gabrinavičiūtė. Kiti trys nominantai iš Pabradės (buvę nominuoti jau anksčiau): Agnė Rickevičienė, Viktoras Meškauskas ir Irena Beinar.

Nejaugi rajono centre - Švenčionyse, kur susitelkusi rajono inteligentija, neatsirado nė vieno, nusipelniusio rajonui ir Lietuvai žmogaus? Dabartinė valdžia verčiau pagerbė politikę - koalicijos partnerę, lenkų partijos atstovę Ireną Beinar, kuri net padėkoti nesiteikė valstybine lietuvių kalba. Vasario 16-osios šventėje išrėžta jos padėka lenkų kalba, manau, nuskambėjo kaip spjūvis tiesiai į veidą sąjūdiečiams, kurių daugelis dabar yra Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos nariai (mačiau jų veidus!), Lietuvos patriotams ir Lietuvos valstybei.

Konstatuoju, kad šventės rengėjai pažeidė Valstybinės kalbos įstatymo 10 str., neužtikrinę vertimo į lietuvių kalbą.

Vytautas BULKA

Tarybos narys

 

P.S. Jau kitą dieną  skaitytojai pasiūlė papildyti šią temą. Kas antradienį žiūrėjo laidą „Patriotai“, jau  pamatė, ką mero Rimanto Klipčiaus „komanda“ taip aukštai vertina ir apdovanoja iškilios šventės – Vasario 16-osios – proga. Kas nematėte – nustebsite. Plačiau – šeštadienio numeryje.

 
Reklaminis skydelis