Mes turime 345 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1476
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11663
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87693
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Verslininkų šventėje pagerbti sėkmingiausieji

2011 m. gruodžio 31 d., šeštadienis Nr.96 (1143)

Metams baigiantis Švenčionių verslo ir turizmo informacijos centras surengė tradicinį verslo nominacijų įteikimo vakarą. Šiltai sutikusi besirenkančius į šventę rajono verslininkus jaukioje kavinės „Prie Žeimenos“ salėje, centro direktorė Violeta Čepukova suteikė žodį svečiams. Verslininkus sveikino rajono meras Vytautas Vigelis, mero pavaduotoja Raja Krupenina, rajono verslininkų asociacijos direktorius Darius Velička. Visi jie pabrėžė, kad sąlygos kurti ir vystyti verslą mūsų šalyje sunkėja, naktinės mokesčių reformos ir tikrintojų daugėjimas tikrai verslo neskatina, dirbti nėra paprasta. Savivaldybės galimybės padėti labai ribotos. 2011 m. Verslo plėtros fondas išdalino verslininkams 50 tūkst. Lt paramos. Meras tai vertina daugiau kaip moralinį verslininkų palaikymą, nes sumos susidaro labai jau nedidelės. Sveikintojai linkėjo ateinančiais metais verslininkams vystyti pradėtus verslus ir surasti naujų idėjų, atsilaikyti ir nebankrutuoti.

Šiais metais įsteigtos 4 nominacijos. Nominacija „Versli moteris“ įteikta „Rūtos“ savininkei Anai Lipnickienei. Nominacija „Įmonė, kurioje gera dirbti“ atiteko UAB „Revaja“, direktorius Vaclavas Gabrinovičius. Nominacija „Tvirtas žingsnis į eksportą“ skirta šiais metais eksportavusiai pusę savo produkcijos UAB „Maltosa“, direktorius Valerijonas Kožemiaka. Nominacija „Drąsios investicijos“ įvertintas Antonijaus Jundo verslas (į šventę negalėjo atvykti dėl verslo reikalų).

Nominantams ir visiems vakaro svečiams koncertavo Švenčionių meno mokyklos moksleiviai. Šventiniame vakare nuskambėjo labai įdomių, linksmų ir netikėtų minčių iš vaikų lūpų specialiai šiai šventei sukurtame filmuke „Vaikai – apie verslą“: kaip jie įsivaizduoja verslininkų gyvenimą ir darbą, uždarbį ir kt.

Po apdovanojimų ceremonijos laukė maloni ir gurmaniška staigmena – vyno degustacija. Firmos „Liviko“ vadybininkas Albertas Koncijalovas, kuriam kartais per dieną tenka ragauti daugiau kaip 100 vyno rūšių, labai įdomiai papasakojo apie vieną seniausią žemėje gėrimų – vyną, jo atsiradimą, gamybą, jos modernėjimą. Beje, ragauti – nereiškia gerti, degustuotojai vyną išspjauna, reikiamas pastabas pasižymi užrašuose ir niekada nesupainioja skonių... Degustacijoje buvo pateiktos trys puikaus ispaniško vyno rūšys – putojantis, baltas ir raudonas, o svečių Verslo ir turizmo informacijos centro darbuotojos neišleido tuščiomis – visi gavo dovanų po 5 riešutus su skirtingais linkėjimais. Kiek teko girdėti, kiekvienas sulaukė palinkėjimų to, ko tikrai labiausiai reikia...

Irena PAULIUKEVIČIENĖ
 

 
Reklaminis skydelis