Mes turime 361 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2255
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18456
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94486
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Bandymas apsvarstyti problemą komitete virto farsu

2017 m. kovo 22 d., trečiadienis Nr.21 (1650)

Dažnai girdime, kad visuomenėje stokoja pilietiškumo, tad Švenčionyse trijų renovuojamų daugiabučių gyventojų aktyvus pasipriešinimas per didelę darbų kainą jiems bandančiam primesti daugiabučių administratoriui UAB „Švenčionių švara“ yra tikras stebuklas mūsų apatijos ir baimės sukaustytame rajone (užuot gynę savo interesus, žmonės tiesiog bėga). Tik rajono valdžia kažkodėl šia gyventojų pilietiškumo apraiška nesidžiaugia. Reakcija baisi – suirzęs meras Rimantas Klipčius iš susirinkimo vaiko žiniasklaidą, kitus tarybos narius ir net pačius gyventojus (užeiti - vos ne po vieną?!). Kalbama, kad didelę įtaka visiems procesams darančio tarybos nario yra griežtai pasakyta: „Nimetus“ bus!“ (šiai statybų bendrovei labai sekasi mūsų rajone). O tai trijų Švenčionyse renovuojamų daugiabučių gyventojams kainuotų papildomai po kelis tūkstančius eurų. Todėl jie ir nepasiduoda – reikalauja nutraukti apklausos būdu vykdyto darbų pirkimo preliminarią sutartį ir skelbti viešąjį pirkimą elektroniniu būdu. Palyginus su analogiškų darbų kainomis, jiems peršama renovacijos kaina 20 -30 proc. aukštesnė.

Rajono savivaldybės tarybos Kontrolės komiteto, kurio vadovavimas priklauso opozicijai, pirmininkas Konstantas Ramelis praėjusią savaitę į posėdžio darbotvarkę buvo įtraukęs šį skandalu virtusį klausimą, į kurį kažin kodėl įsipainiojo rajono valdžia, nors tai turėtų būti tik gyventojų ir administratoriaus reikalas. Bandymas rajono savivaldybės tarybos Kontrolės komitete apsvarstyti klausimą buvo paverstas farsu. Žinoma, rankomis tų, kurie turi valdžią. Valdininkai į komiteto posėdį nepakvietė gyventojų atstovo Olego Susvilos! Neregėto įžūlumo priblokštas komiteto pirmininkas K.Ramelis sakė išgirdęs tokį keistą tarybos sekretorės S.Kazlienės paaiškinimą – neva, K.Ramelis nenurodė gyventojų atstovo adreso. „Palaukit, tai ar negalima buvo paskambinti man ir paklausti, jeigu jau patys valdininkai negali surasti savo savivaldybės gyventojo, kai net žinoma, kuriame name jis gyvena?“, - stebėjosi Kontrolės komiteto pirmininkas.

Renovacijos skandalas tuo nesibaigia. Gyventojai toliau kovoja dėl savo pinigų. Rajono valdžia taip pat kovoja dėl tų pačių pinigų, tik ne gyventojų, o statybininkų brangininkų naudai.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ

 
Reklaminis skydelis