Mes turime 341 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1785
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11972
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:88002
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Širdyje – Lietuva

2017 m. kovo 25 d., šeštadienis Nr.22 (1651)

Dainų dainom, giesmių giesmėm,

Minia banguoja tartum jūra.

Kiekvienas atskirai tokie silpni,

O kartu – stiprūs.

Gal žodis „Laisvė“ juos užbūrė...

(A.Tumalavičiūtė-Matesovičienė „Kovo 11-oji“)

Kovo 11-ąją Milkuškų kaimo daugiafunkciniame centre vyko minėjimas, skirtas Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti. Renginį organizavo Milkuškų kaimo bendruomenė ir biblioteka. Sugiedojus Lietuvos himną, buvo papasakota Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo istorija. Renginio metu skambėjo moterų vokalinio ansamblio „Gabija“ iš Švenčionėlių atliekamos dainos, skaitomi gražiausi posmai, skirti Lietuvai ir laisvei. Milkuškų kaimo bibliotekos-filialo vyr. bibliotekininkė Č.Aleksejevec susirinkusiems pristatė fotografijų parodą „Milkuškų apylinkės ir žmonės senojoje fotografijoje“.

Šioje parodoje buvo galima pamatyti daugybę unikalių kadrų iš kaimo gyvenimo. Už galimybę pamatyti šias nuotraukas norime padėkoti O ir D.Pliaukščiams iš Juodeliškės kaimo, J.Januš iš Kukiškės kaimo, S.Nalivaikienei, gimusiai ir augusiai Čepukėnų kaime, o dabar gyvenančiai Milkuškų kaime ir P.Skripskiui iš Milkuškų kaimo.

Ilgametis Milkuškų kaimo gyventojas P.Skripskis išsamiai ir įdomiai papasakojo apie kaimo pokyčius, kokiais amatais vertėsi kaimo gyventojai, kaip buvo švenčiamos įvairios šventės ir kt. Iš jo lūpų išgirdome tikrai daug įdomių ir iki šiol negirdėtų faktų apie mūsų kaimą.

Visi mes savo širdyse nešiojamės Lietuvą, ją branginame ir ja didžiuojamės, tad renginio pabaigoje visi esantys salėje rašėme palinkėjimus Lietuvai. Gražiausiu buvo išrinktas A.Volodko iš Jacūnų kaimo palinkėjimas „Lietuva, būk graži ir laisva, būk ašara Dievo aky“.

Milkuškų kaimo bendruomenė

 
Reklaminis skydelis