Mes turime 388 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1927
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18128
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94158
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Profesijų mugėje veikė kūrybinės dirbtuvės

2017 m. balandžio 5 d., trečiadienis Nr.25 (1654)

Kiekvienais mokslo metais Švenčionių profesinio rengimo centras organizuoja Atvirų durų dienas. Šių metų kovo 29 dieną mūsų mokymo įstaiga pakvietė Švenčionių ir Įgnalinos rajonų bendrojo lavinimo mokyklų mokinius į Atvirų durų dieną-Profesijų mugę.
Į renginį atvyko mokiniai iš Ignalinos Česlovo Kudabos, Švenčionių ir Švenčionėlių progimnazijų, Z. Žemaičio ir Ignalinos gimnazijų, Adutiškio, Daugėliškio ir Didžiasalio vidurinių mokyklų.

Neformaliojo švietimo organizatorė Ieva Razmytė-Deviatnikovė pasveikino visus dalyvius, atvykusius į netradicinį renginį -Profesijų mugę, o respublikinio dainų konkurso ,,Laisvės pavasaris“, skirto Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai pažymėti laureatė ir antros vietos laimėtoja, pirmo kurso SVO16 gr. mokinė Laura Bagdonavičiūtė pasveikino visus susirinkusius Džordanos Butkutės daina ,,Man patinka taip gyventi“.
Mokyklos direktorė Milda Gustienė-Vilniškė pakvietė visus dalyvius susipažinti su profesijomis. Mugės dalyviai sužinojo apie technologinę gimnaziją, profesinio mokymo specialybes: automobilių kėbulų remontininko, socialinio darbuotojo padėjėjo, miško darbininko, apdailininko (statybininko), smulkiojo verslo organizatoriaus, padavėjo-barmeno, virėjo, smulkiojo verslo paslaugų teikėjo ir automechaniko. Dalyviai turėjo galimybę prisiliesti prie kiekvienos specialybės ir praktiškai ją ,,pasimatuoti“. Mugėje veikė kūrybinės dirbtuvės, kuriose norintys galėjo pasidaryti velykines puokštes-verbas, apyrankes, šukuosenas, kremo įdaru papuošti iškeptus pyragaičius. Renginio metu dainavo mokinė Laura.
Mokyklą nuolat garsina sunkiosios atletikos sportininkų laimėjimai. Mugėje pasirodė sportininkai, kurie pademonstravo savo sportinius gebėjimus.
Renginio metu veikė loterija. Ją laimėjo 1G16 gr. mokinė S. Černiauskaitė.
Visi dalyviai buvo supažindinti su mokyklos profesinio mokymo baze, mokymosi ir gyvenimo sąlygomis, neformaliuoju ugdymu.


Danutė ANKĖNIENĖ
ugdymo karjerai koordinatorė

 
Reklaminis skydelis