Mes turime 321 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:458
mod_vvisit_counterŠią savaitę:32834
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:114583
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Šventiniai užsiėmimai Pašaminės kaimo klube

2017 m. balandžio 8 d., šeštadienis Nr.26 (1655)

Artėjant vienai iš gražiausių švenčių – Velykoms, Pašaminės skyriuje buvo surengta velykinių kompozicijų paroda ir edukaciniai užsiėmimai „Riedėkit, margučiai“. Juos vedė Reškutėnų bibliotekininkė Dangira Lapėnaitė ir amatų centro darbuotoja Regina Čiučiurkienė. Čia drauge pabūti, pasidalinti patirtimi, pasimokyti naujų dalykų ar prisiminti primirštus susirinko Pašaminės moterų klubo „Bitutė“ narės, gražus būrelis kaimo vaikų.

Mūsų kraštui būdingas velykinių kiaušinių marginimas svogūnų lukštais. Jais marginant išgaunamos gražios natūralios spalvos, be to, tai ir ekologiška.

Daug dėmesio sulaukė kiaušinių marginimo vašku pamokėlės. Tai jau sudėtingesnė technika, reikalaujanti įgudimo. Susirinkusieji į pamokėles pašaminiškiai džiaugėsi galėję to pasimokyti. Čia dalyvavusios močiutės žadėjo pamokyti vašku marginti kiaušinius ir anūkus, kurie prieš Velykas tikrai sugužės pasisvečiuoti.

Susirinkusių akį traukė ir velykinių kompozicijų paroda, kurią surengė klubo vedėja Dalė Basiūnienė su vaikais ir kūrybingomis kaimo moterimis. Visos kompozicijos gražios ir pavasariškai nuotaikingos, tačiau šįkart ypač daug komplimentų sulaukė Tatjanos Kazadoj ir jos dukros Oksanos nerti velykiniai papuošimai.

Vėliau ši paroda iškeliaus pasisvečiuoti Reškutėnuose, į Atvelykio šventę.

Mūsų inf.