Mes turime 341 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1688
mod_vvisit_counterŠią savaitę:26818
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:74144
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Už meilę klivija atsidėkoja žiedais

2017 m. balandžio 22 d., šeštadienis Nr.29 (1658)

Seniai žinoma tiesa, kuria iš pirmo karto net ir sunku patikėti, - gėlės jaučia žmogaus meilę – bet gyvenimiška patirtis patvirtiną šią prielaidą, nes gėlės gražiausiai žydi pas tuos žmones, kurie jas prižiūri ir puoselėja su meile.

Daug meilės ne tik ligoniams, bet ir gėlėms skiria ir Kaltanėnų medicinos punkto slaugytoja Genutė Lapėnienė, o jos auginamos gėlės už tą meilę atsidėkoja nuostabiu žydėjimu. Jau dvidešimt metų kiekvieną pavasarį žydi iš tėviškės atsivežta klivija, kuri šį pavasarį pasipuošė net trylika nuostabių žiedų, kuriuos net nufotografuoti buvo nelengva.

- Šią gėlę atsivežiau prieš 20 metų iš gimtinės. Rūpesčių su ja tikrai nedaug, tik reikia labai mylėti. Gėlei, kaip ir žmogui, reikia meilės. Jei gėlės nemylėsi, gali ką nori daryti – ji neaugs, nežydės. Šią gėlę, kai Kaltanėnuose kunigavo šviesaus atminimo kunigas Žemėnas, net į bažnyčią kuriam laikui veždavome. Šios gėlės žydėjimo laikas priklauso nuo temperatūros. Jei šilta – žydės trumpiau, jei šalčiau – žydi mėnesį ir ilgiau. Galima grožėtis ilgai. Į medicinos punktą ateinantys žmonės gali tuo žydėjimu pasigrožėti. Tai savotiška žiedų terapija, - apie 13 žiedų pražydusią kliviją kalba Genutė Lapėnienė, kuriai už meilę gėlės atsilygina nuostabiais žiedais.

Algis JAKŠTAS