Mes turime 276 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2490
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21034
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:68360
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Švenčionėliuose steigiamas pramonės parkas

2017 m. balandžio 29 d., šeštadienis Nr.31 (1660)

Projekto iniciatorius – Kęstutis Trapikas, rajono savivaldybės mero pavaduotojas.

Pramonės parkas – dar nereiškia, kad ten staiga išdygs krūva gamyklų ir šimtai darbo vietų. Tai greičiau kvietimas joms kurtis. Oficialiai pramonės parkas yra teritorijų planavimo dokumentuose numatyta teritorija, skirta daugiau kaip vienam investicijų projektui įgyvendinti, kurioje už pramonės parko veiklos organizavimą atsakingas pramonės parko operatorius.

Teritorijoje, adresu Pašaminės g., Švenčionėlių m., suformuota 12 sklypų (apie 10 ha ploto), iš kurių 9 sklypai – pramonės ir sandėliavimo paskirties, 3 sklypai – komercinės paskirties. Žemės sklypai nuosavybės teise priklauso Lietuvos Respublikai.

2016 m. įrengti gatvės pagrindai, apšvietimas ir lietaus nuotekos. Šiais metais planuojama pakloti asfaltbetonio dangą bei įrengti nuovažas.

Šioje teritorijoje pirmoji įsigijo sklypą ir veiklą vykdoUAB „Alviva“. Ši įmonė rajone sėkmingai dirba jau daug metų. Iš nuomotų patalpų įmonė persikėlė į nuosavas – naujas, modernias.

Pramonės parko steigimas inicijuojamas siekiant sudaryti geresnes verslo sąlygas investuotojams, padidinti Švenčionių rajono konkurencingumą, skatinti darbo vietų kūrimą.

Mūsų inf.