Mes turime 449 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2546
mod_vvisit_counterŠią savaitę:8956
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:90705
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nelaimės, kriminalai, gaisrai

2012 m. sausio 7 d., šeštadienis Nr.2 (1145)

Švenčionėliuose pakvipo gaujų karais?

Pastarosiomis dienomis Švenčionėliuose gyventojai pastebėjo, kad gerokai sustiprintas policijos patruliavimas. Tą patvirtino ir policijos komisariato viršininkas A.Sinis. Jis taip pat patikino, kad, jeigu reikės, bus pasitelktos pareigūnų pajėgos ir ne iš rajono. Šių saugumo priemonių imtasi po gruodžio 30-osios įvykių miesto centre. Penktadienio vakarą prie „Maxima“ parduotuvės vietinių gauja santykius aiškinosi su romais. Ko jie nepasidalino, taip nieks ir nesužinojo, yra tik versijos. Jos tikrinamos, padėtis stebima, renkama informacija. Nors vaizdas buvo kraupus, o pasekmės nemažos, policijai apie šį įvykį nieks nepranešė – nei iš vienos, nei iš kitos pusės nesikreipė ir, žinoma, niekas nesutinka liudyti. Pasak pareigūnų, miesto centrą stebinčios vaizdo kameros ne ką tegali padėti: matosi tik, kad žmonės bėgioja, tai pribėga, tai nubėga.

Muštynių metu parduotuvėje buvę išgąsdinti pirkėjai buvo saugiai išleisti per tarnybinį įėjimą, nes aikštelėje priešais parduotuvę virė mūšis: vyrai mojavo lazdomis, girdėjosi šūviai, buvo daužomi automobiliai. Vieno tokio apdaužyto automobilio savininkas policijai žinomas, bet jis atsisakė rašyti pareiškimą ir niekam pretenzijų neturi... Vienas labai nukentėjęs romų tautybės asmuo paliko miestą, jo surasti nepavyko, nors jam būtina medikų pagalba.

Du policijai žinomi su šiuo konfliktu susiję asmenys taikėsi į politiką – savivaldybių rinkimuose buvo liberalcentristų partijos, dar besivadinusios Švenčionėlių partija, kandidatų sąraše, vienas jų, pirmame dešimtuke.


Rasta kontrabandinių cigarečių ir šovinių

Pirmadienį, sausio 2 d., Švenčionių rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus pareigūnai vykdė policines priemones dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis. Policijos pareigūnai, turėdami informacijos apie neteisėtai laikomas kontrabandines cigaretes, atliko sankcionuotą kratą Strūnaičio seniūnijos gyventojo 42 metų A.R. namuose. Iš viso buvo rasti ir paimti 85 pakeliai cigarečių su Rusijos banderolėmis. Taip buvo rasta ir paimta 15 vienetų šaudmenų, skirtų įvairiems skirtingiems šaunamiesiems ginklams ir lygiavamzdžio šautuvo vamzdžio lovelis.

Apie akcizais apmokestinamų prekių nelegalią apyvartą galite pranešti Švenčionių rajono policijos komisariatui tel.: (8 387) 66402, pasitikėjimo telefonu (8 387) 66411.