Mes turime 313 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3584
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13771
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89801
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Pareiškimas

2017 m. gegužės 6 d., šeštadienis Nr.32 (1661)

LIETUVOS SOCIALDEMOKRATŲ PARTIJA

ŠVENČIONIŲ SKYRIUS

 

PAREIŠKIMAS

2017-05-04

Švenčionys

 

2015 m. balandžio 14 d., pasibaigus rinkimams į Švenčionių r. tarybą, išrinktas rajono meras Rimantas Klipčius ir į rajono tarybą išrinktų Lenkų rinkimų akcijos ir rusų aljanso koalicijos „Valdemaro Tomaševskio blokas“, Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai), Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio ir Lietuvos socialdemokratų partijų nariai ir juos atstovaujančios partijos pasirašė Koalicijos sutartį, kurios esmė – vieningai dirbti rajono žmonių labui, įgyvendinti rinkėjų lūkesčius ir valią.

Deja, dvejų metų darbas rajono taryboje Socialdemokratų partijos Švenčionių skyriaus ir rajono tarybos nario Audriaus Karvelio nuomone nebuvo nei rezultatyvus, nei pagrįstas koalicijos partnerių lygiateisiškumo, demokratijos, abipusės pagarbos principais. Nuolatinis „daugumos spaudimas“, nepaisant ne tik koalicijos partnerių nuomonės, bet ir teisinių aspektų buvo labiau panašus į diktatūrą nei į demokratinį valdymą. Šiandien socialdemokratai drąsiai teigia, kad koalicijos rengta ir visų koalicijos partnerių pasirašyta veiklos programa, numatanti kompleksinius pokyčius rajono ūkinėje, socialinėje, sveikatos apsaugos, kultūros ir kt. srityse nėra įgyvendinama. Apsiribojama trumpalaikiais, strateginių pokyčių nelemiančiais, sprendimais, dažnai susijusiais su interesų grupių ar atskirų lojalių asmenų poreikiais.

Paskutiniai įvykiai, sukėlę daug atgarsių rajono visuomenėje, kai kurių socialinių tinklų inspiracijos ir bandymai nušviesti situaciją kuo palankiau rajono merui, perpildė kantrybės taurę. Švenčionių rajono ligoninei beveik du metus vadovavęs socialdemokratas Tomas Saladis parašė atsistatydinimo pareiškimą, neketindamas taikstytis su nesibaigiančiais bandymais trukdyti dirbti bei nepagarbiu elgesiu. Lietuvos socialdemokratų partijos Švenčionių skyrius, rajono tarybos narys nuo socialdemokratų partijos Audrius Karvelis tolesnį buvimą valdančioje koalicijoje laiko neįmanomu, diskredituojančiu socialdemokratijos esmę ir principus, todėl vienašališkai nutraukia koalicinę sutartį.

Švenčionių savivaldybės tarybos narys, socialdemokratas Audrius Karvelis

LSDP Švenčionių skyriaus pirmininkas Antanas Kurpis

 
Reklaminis skydelis