Mes turime 279 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2142
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12329
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:88359
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Deklaravimo sezonas pasibaigė: Švenčionių rajono gyventojai pateikė beveik 12 tūkst. pajamų deklaracijų

2017 m. gegužės 17 d., trečiadienis Nr.35 (1664)

Pasibaigus kasmetiniam pajamų ir turto deklaravimui, preliminariais duomenimis, Švenčionių rajono gyventojai pateikė beveik 12 tūkst. pajamų deklaracijų. Pastebimas  didesnis rajono gyventojų pareigingumas teikti reikiamo mokestinio laikotarpio deklaracijas – 84 proc. šiemet pateiktų pajamų deklaracijų buvo už 2016 m., o praėjusiais metais 2015 m. deklaracijos sudarė 81 proc. visų iki gegužės 2 d. pateiktų deklaracijų. Vilniaus AVMI šiemet taip pat sulaukė beveik 1 tūkst. švenčioniškių turto deklaracijų.

„Daugelis gyventojų pajamas deklaruoja savarankiškai. Matome, kad dalis atvykstančiųjų į aptarnavimo padalinius naudojasi įrengtomis kompiuterinėmis darbo vietomis ir bando patys pildyti ir pateikti deklaracijas. Kilus klausimams, jiems visuomet talkina specialistai. Šiemet Švenčionių poskyryje tokia galimybe pasinaudojo 76 mokesčių mokėtojai, dar 56 rajono gyventojai su VMI specialisto pagalba internetu deklaravo pajamas ir turtą įstaigose, kuriose įrengti Viešosios interneto prieigos taškai“, - sako Vilniaus AVMI viršininkė Edita Glumbakienė, pažymėdama, kad dėl geranoriško abipusio bendradarbiavimo deklaravimo laikotarpis Švenčionyse praėjo sklandžiai.

Švenčionių poskyryje dirbantys mokesčių inspekcijos specialistai gyventojams, deklaruojantiems 2016 m. gautas pajamas, padėjo pateikti ar patikslinti ir praėjusių mokestinių laikotarpių pajamų deklaracijas, jeigu ankstesniais metais gyventojai turėjo tokią pareigą, tačiau dėl įvairių priežasčių tai nebuvo atlikta.

Vilniaus AVMI duomenimis, šiemet daugiau kaip 5 tūkst. Švenčionių rajono gyventojų pateiktose deklaracijos apskaičiavo virš 533 tūkst. eurų grąžintino gyventojų pajamų mokesčio (GPM), apie 1,7 tūkst. gyventojų deklaravo beveik 300 tūkst. eurų mokėtiną GPM sumą.

Pažymėtina, kad pajamų deklaracijas pateikė 77 proc. privalančiųjų deklaruoti Švenčionių rajono gyventojų, tačiau mokesčių administratorius dar laukia 1 tūkst. švenčioniškių pajamų deklaracijų.

Mokesčių administratorius ragina juos deklaracijas pateikti kuo greičiau, nes jeigu praėjusiais metais susidarė mokėtina suma ir ji nesumokėta iki gegužės 2 d., už kiekvieną pradelstą dieną skaičiuojami 0,03 proc. delspinigiai.

Tie gyventojai, kurie turėtų sumokėti pajamų mokestį, tačiau dėl finansinių sunkumų laikinai neišgali to padaryti, gali kreiptis į apskrities valstybinę mokesčių inspekciją arba pateikti prašymus per Mano VMI  dėl mokestinės paskolos ar mokesčių atidėjimo.

Savarankiškai aktualią informaciją mokesčių klausimais, seminarų dalijamąją medžiagą, paaiškinimus ir komentarus galima rasti adresu www.vmi.lt. Iškilus neaiškumams pasikonsultuoti su VMI specialistais mokesčių klausimais galima telefonu 1882 arba +370 5 255 3190. Telefonu suteikta konsultacija yra lygiavertė rašytinei, nes pokalbiai yra įrašomi ir saugomi 5 metus.

Vilniaus AVMI inf.

 
Reklaminis skydelis