Mes turime 634 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:9972
mod_vvisit_counterŠią savaitę:28393
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:110142
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Perskaityti laikraščiai atgimsta buities aksesuaruose

2017 m. gegužės 24 d., trečiadienis Nr.37 (1666)

Mūsų laikraštyje skelbiama, kad gegužės mėnesį Pašaminės kaimo bibliotekoje vyksta Lenos Rutkauskienės iš laikraščių pintų dėžučių paroda „Dovanos iš senos ir nereikalingos spaudos“.

Ši bibliotekininkės Loretos Jusienės suorganizuota paroda sulaukė didžiulio pašaminiškių susidomėjimo. Ne viena moteris panoro ir pati išmėginti tokius rankdarbius. Juolab, kad dabar daug kalbama apie antrąjį daiktų gyvenimą, o įvairių rankdarbių gamyba – puikus laisvalaikio praleidimas.

Pasakyta – padaryta! Pašaminės kaimo bibliotekoje gegužės 11 d. vyko pynimo iš laikraščių pamoka. Ją padovanojo viešnia iš Švenčionių Lena Rutkauskienė.

Lena šia veikla pradėjo domėtis prieš pora metų. Kai akys nusilpo nuo mezgimo, ji susidomėjo pynimu iš laikraščių. Jau antrus metus moteris pina įvairiausius gaminius: krepšius, šviestuvus, dėžes, pieštukines, smulkmenų dėžutes. Pynimui naudoja antrines žaliavas: laikraščius, žurnalus. Lena iš laikraščių pina panašius gaminius kaip ir pynėjai iš vytelių.

Pamokos Pašaminės bibliotekoje dalyvėms kilo klausimas, ar tikrai tie gaminiai patvarūs. Lena patikino, kad šie gaminiai ne tik dailūs, bet ir tvirti, nes naudojamas lipalas ir lakas gaminiui sutvirtinti.

Šiaudelius iš popieriaus pamokos dalyvės bandė sukti kruopščiai ir su didžiuliu noru. Pirmieji mėginimai pavyko visai neblogai. Per pamoką dalyvės išmoko pasigaminti šiaudelius ir susipažino su pynimo technologija. Po pamokos pašaminiškės išėjo apimtos pakylėtos nuotaikos ir noro toliau dirbti. Lena, jau įgudusi pynėja iš senos spaudos, vidutinio dydžio krepšiui nupinti užtrunka porą, trejetą valandų.

Planuojama šias pamokėles pratęsti, nes kai kurios dalyvės su Lena norėtų susitikti dar kartą.

Mūsų inf.