Mes turime 298 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5133
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15320
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91350
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

„Sportiškiausia šeima 2011“

2012 m. sausio 11 d., trečiadienis Nr.3 (1146)

Šeima ir mokykla yra dvi institucijos, atsakingos už jaunosios kartos parengimą savarankiškam gyvenimui. Tėvams ir mokytojams rūpi vaikas, augantis žmogus, būsimas pilietis, o mokykla turi išskirtinę galimybę užmegzti labai reikalingus partnerystės ryšius su tėvais.

Z.Žemaičio gimnazijoje antrus metus iš eilės organizuojama šventė „Sportiškiausia šeima“, kurioje dalyvauja 5 – 8 klasių mokiniai ir jų tėvai. Renginio tikslas - skatinti sveiką gyvenseną, siekti, kad vaikai augtų stiprūs ir linksmi, o tėveliai sportuodami bendrautų su vaikais ir mokytojais. Šiais metais šventėje dalyvavo 5 šeimos, kurių laukė linksmi išbandymai, o juos įveikiant reikėjo parodyti vikrumą, greitumą, susiklausymą. Visos šeimos atkakliai rungėsi estafetėse, demonstravo savo atkaklumą bei ištvermę. Renginio pabaigoje paaiškėjo geriausieji: Pavlovič šeima buvo nepralenkiama ir laimėjo 1-ąją vietą, 2-osios vietos nugalėtojais tapo Mikelinskai, o 3-oji vieta atiteko antrus metus iš eilės dalyvaujantiems Burokams. Garlų ir Krencių šeimynos apdovanotos padėkos raštais ir prizais.

5-8 klasių žiūrovai galėjo suburti savo komandą, užsiregistruoti ir dalyvauti krepšinio turnyre „3X3“. Nugalėjo 8a klasės berniukai. Pavieniai žiūrovai rungėsi šaškių turnyre. Ypač didelio dėmesio sulaukė 5a klasės mokinių mestas iššūkis mokytojų komandai dalyvauti keturių estafečių rungtyse, kurios baigėsi lygiosiomis. Visi šventės dalyviai po renginio maloniai bendravo gimnazijos skaitykloje: dalinosi įspūdžiais, stebėjo trumpą pristatymą apie sveiką maistą ir žiūrėjo „Sportiškiausia šeima 2010“ nuotraukas. Šventės šurmulį dar ilgai prisimins ir dalyviai, ir žiūrovai. Manau, visi lauks kitų metų renginio, kuri planuojame organizuoti visiems patogesniu laiku.

Nuoširdžiai dėkoju šeimoms, žiūrovams ir mokytojams, prisidėjusiems prie šios šventės vykdymo ir organizavimo. Renginiui panaudotos Švenčionių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos sveikatos projekto „Judink savo kūną“ ir gimnazijos 2 procentų pajamų mokesčio lėšos.

Irina BUROKIENĖ
Z.Žemaičio gimnazijos kūno kultūros mokytoja

 

 
Reklaminis skydelis