Mes turime 320 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2632
mod_vvisit_counterŠią savaitę:27762
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:75088
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Vaikų gynimo diena vainikuota visuotine apsikabinimų akcija

2017 m. birželio 7 d., trečiadienis Nr.41 (1670)

Tarptautinė vaikų gynimo diena Švenčionėlių kultūros centre buvo turininga ir tęsėsi iki vakaro. Švenčionėlių miesto kultūros centro partneriai organizuojant Vaikų gynimo dienos šventę buvo Švenčionėlių bendruomenė ir Vaiko teisių apsaugos skyrius.

Jau nuo 16 val. galvas surėmę varžėsi jaunieji šacmatininkai, su kuriais dirba mokytoja Jūratė Mažvilienė. Šis intelektualus ir strateginio mąstymo reikalaujantis sportas įtraukė jau nemažą būrelį jaunųjų švenčionėliškių. Kai kurie iš jų namuose jėgas miklina su tėveliais, atėję į būrelį – vieni su kitais ar su mokytoja. Daugelio vaikų svajonė laimėti partiją prieš mokytoją, tačiau norint to pasiekti dar teks pasitreniruoti.

Fojė veikė ir vaikų išmonės kiemelis, kuriame galima buvo piešti, karpyti, lipdyti, konstruoti ir modeliuoti – kitaip tariant, laisvai leisti fantazijai išsilieti. Vaikams kūrybiniuose ieškojimuose pagelbėjo Švenčionėlių progimnazijos mokytojos Angelė Maliavkienė ir Jelena Vaiškūnienė.

Kadangi lietus vis gąsdino besirenkančius į šventę, vaikų koncertas, kuriame dalyvavo Švenčionėlių kultūros centro būrelių ir studijų dalyviai, meno mokyklos, Mindaugo gimnazijos mokiniai, surengtas salėje. Čia pasirodė ne tik vaikai, pasakas sekė Lina Rodevičienė ir Richardas Leleiva, beje, p. Lina dar ir puikiai padainavo duetu kartu su dukra Dija.

Orui išgražėjus, visi pasipylė į lauką. Veiklų čia taip buvo apstu: piešimas spalvotomis kreidelėmis ant grindinio, didžiulių muilo burbulų leidimas. Šią pramogą Švenčionėlių vaikučiams padovanojo Švenčionėlių bendruomenė, kurios pirmininkė rajono tarybos narė Dovilė Žižienė.

Nemažą būrį žiūrovų suviliojo ir nemokamas kino filmas vaikams „Kre Kre Keriai“.

Aštuntą valandą vakaro renginį vainikavo visoje Lietuvoje tuo pačiu metu vykstanti apsikabinimo akcija „Taikos glėbys“. Birželio 1-ąją – Vaikų gynimo dieną – visi buvo kviečiami susivienyti ir vienu metu apsikabinti vieni su kitais galvodami apie augančią mūsų jaunąją kartą, nustoti smerkti ir teisti vieni kitus. Juk tiek daug nesantaikos, interesų kovų bei nereikalingų konfliktų šiandienos mūsų visuomenėje, o vaikai – mūsų ateitis, jie žvelgia į mus ir mokosi iš mūsų. „Taikos glėbys“ – taikesnio sambūrio pavyzdys, padėsiantis ugdyti brandų požiūrį į kultūrų įvairovę, kurti tolerantišką, draugišką bei vieningą Lietuvą, kurioje gera gyventi, o žmonės spinduliuoja supratingumu, geranoriškumu ir siekia santarvės.

Irena POŽĖLIENĖ