Mes turime 164 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1231
mod_vvisit_counterŠią savaitę:4624
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:51950
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

„Šviesos“ leidyklos aktyviojo ugdymo komplekto pristatymas Švenčionių pradinėje mokykloje

2012 m. sausio 11 d., trečiadienis Nr.3 (1146)

„Šviesa“ – didžiausia ir daugiausia patirties turinti Lietuvos vadovėlių ir mokomosios literatūros leidykla, įkurta 1945 metais kaip valstybinė pedagoginės literatūros leidykla. Ji iki šių dienų nekeitė leidybos krypties — leidžia vadovėlius, jų komplektų dalis, kitą mokomąją, metodinę, pažintinę, ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo literatūrą, knygas tėvams, pedagogams, plačiajai visuomenei. Leidyklos nueitas kelias glaudžiai siejasi su mokyklos, švietimo raida.

„Šviesa“ rengia vadovėlius, skatinančius mokymo pažangą ir suteikiančius mokytojams pasirinkimo laisvę. Ieškoma naujų idėjų, atsižvelgiama į gyvenimo ir švietimo sistemos pokyčius, vis daugiau dėmesio skiriama vaiko ugdymui, ieškoma naujų mokymo metodų bei krypčių. Stengiamasi mokomąją medžiagą pateikti taip, kad mokymo procesas, pažintinė veikla būtų neatsiejama nuo mokinio mąstymo, jausmų, vaizduotės, atsakomybės ugdymo ir savęs pažinimo.

Siekiant kuo geresnių mokinių mokymosi rezultatų ugdymo procese būtina taikyti įvairius metodus, jų derinius, priemones ir informacijos šaltinius, todėl „Šviesa“, išlaikydama gerąsias tradicijas, diegia spausdintų mokomųjų leidinių naujoves ir sėkmingai dirba elektroninės leidybos kryptimis, viena kurių – skaitmeninio mokymo ir mokymosi turinio kūrimas ir gamyba.

Jokios mokomosios priemonės, iš jų ir interaktyviosios, pačios savaime nelemia gerų mokymosi rezultatų. Tinkamai parengtos priemonės tik padeda mokiniams mokytis, o mokytojui sklandžiau, įdomiau planuoti ir organizuoti mokymo procesą. Mokomųjų priemonių nauda tiesiogiai priklauso nuo to, kokiu tikslu, kaip jomis naudojasi mokiniai ir mokytojas.

„Šviesa“ mokykloms siūlo aktyviojo ugdymo klasės komplektą, kurį sudaro:

• Interaktyviosios technologijos (aktyvaus ugdymo sistema Promethean, interaktyviosios lentos).
• Apklausos ir žinių tikrinimo sistemos (ActiVote ir ActivExpression, programa ActivInspire).
• Skaitmeninis mokymo turinys (aktyviosios pamokos ir jų naudojimo scenarijai).
• Mokytojų mokymai.
• Iki 5 metų įrangos priežiūros garantija.

Norint ugdymo procese sėkmingai taikyti naująsias technologijas, naudoti Skaitmeninį mokymo turinį, reikia ne tik techninių priemonių, bet ir mokytojų pasirengimo. Todėl buvo labai naudinga iš arčiau susipažinti su aktyviojo ugdymo klasės komplekto galimybėmis, kurias gruodžio pradžioje Švenčionių pradinėje mokykloje pristatė leidyklos atstovas Giedrius Vidžiūnas. Paskaita buvo įdomi, naudinga ir skatinanti ieškoti galimybių įsigyti taip reikalingą pradinei mokyklai aktyviojo ugdymo klasės komplektą.

Giedrius VIDŽIŪNAS
Leidyklos „Šviesa“ Švietimo sistemos koordinatorius
Virginija DUKSIENĖ
Snieguolė VELIČKIENĖ
Švenčionių pradinės mokyklos IKT taikymo ugdyme konsultantės