Mes turime 199 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1751
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15750
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:63076
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Telia“ padės neregiams ir silpnaregiams išsirinkti telefonus

2017 m. birželio 17 d., šeštadienis Nr.44 (1673)

Visuose „Telia“ salonuose ir svetainėje telia.lt regėjimo negalią turintiems žmonėms bus paprasčiau išsirinkti jiems patinkantį išmanųjį telefoną. Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos (LASS) specialistų išbandyti ir įvertinti modeliai bus žymimi specialiais ženklais.

„Pasaulyje yra 285 mln. silpnai ar visiškai nematančių žmonių, kuriems išmaniųjų įrenginių gamintojai kiekvienais metais pasiūlo naujų sprendimų. Norime, kad apie juos žinotų ir mūsų klientai, o išsirinkti geriausiai jų poreikius atitinkantį išmanųjį telefoną, leidžiantį patogiai jį naudoti bendravimui, laisvalaikiui ar kitoms reikmėms, būtų dar paprasčiau“, - sako Kęstutis Šliužas, „Telia Lietuva“ vadovas.

Išmanieji telefonai su įdiegta specialia programine įranga padeda neregiams matyti: visa telefono ekrane rodoma informacija yra įgarsinama ir pateikiama balsu - taip neregys gali sužinoti tikslų laiką, perskaityti gautas žinutes, naršyti internete ar žinoti kas skambina. Tai yra tik dalis išmaniųjų įrenginių galimybių, kurios padeda regos negalią turintiems žmonėms naudotis šiuolaikinio ryšio technologijomis. „Šia ilgalaike bendradarbiavimo iniciatyva su „Telia“ siekiame suteikti kuo daugiau informacijos apie išmaniųjų telefonų pritaikymą bei jų prieinamumą regos negalią turintiems žmonėms. Todėl atliekamais testais vertiname, ar neregiai gali be išorinės pagalbos pradėti naudotis įsigytu išmaniuoju telefonu, ar informacija atvaizduojama ekrane teisingai paverčiama balsu, ar skaitomi sisteminiai pranešimai. Taip pat atsižvelgiame į telefono spartą, pritaikymo regos negalią turintiems žmonėms nustatymų gausą bei kitus svarbius parametrus“, - sako Sigitas Armonas, Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos pirmininkas.

Šiuo metu „Telia“ salonuose galima įsigyti 7 išmaniuosius telefonus, kuriuos LASS įvertino, kaip tinkamus visišką regos negalią turintiems žmonėms: „Huawei p9“, „Huawei Honor 8“, „Huawei Nova“ „Samsung Galaxy A3“, “Samsung Galaxy s7 Edge G935F“, „Samsung Galaxy S8+“, „Apple iPhone 7“.

„Telia“ salonuose šie telefonai yra ženklinti specialiu ženkliuku  „Tinka ir neregiams. Patvirtinta Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos“. Papildoma informacija su rekomendacijomis ir Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos išvadomis apie išmaniųjų telefonų tinkamumą nuo kito mėnesio bus pateikiama ir „Telia“ interneto svetainėje www.telia.lt.