Mes turime 380 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4231
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14418
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:90448
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2017 m. liepos 12 d., trečiadienis Nr.48 (1677)

Pusamžis vyras smurtavo prieš paauglę prie miesto bibliotekos

Malonūs vasaros vakarai vilioja jaunimą išeiti į lauką. Kadangi Švenčionėliuose eiti nėra kur, belieka bent pasivaikščioti miesto centre, prie kultūros centro. Pasėdėti ant suolelių, pasišnekučiuoti – savotiškas išlindimas iš namų. Ir kas gi galėtų pagalvoti, kad tai gali būti nesaugu? Pasirodo, gali.

Liepos 5 d. vakarop prie Švenčionėlių miesto bibliotekos įvyko neįtikėtinas konfliktas – pusamžis vyriškis, labai nusipelnęs dabartinei rajono valdžiai, mušė šešiolikmetę mergaitę. Paauglė, atgavusi iš užpuoliko telefoną (mačiusiųjų teigimu, jis buvo atėmęs, paskui atidavė), iškvietė policiją.

Jeigu ne šiuo metu padidėjęs valstybės dėmesys smurto prieš vaikus mažinimui ir šį įvykį mačiusių žmonių pilietiškumas bei drąsa, galbūt suinteresuotiems asmenims ir būtų pavykę faktą nuslėpti. Kad užpuolikas yra labai nusipelnęs rajono valdžiai, akivaizdu – tuoj pat po laimėtų rinkimų jis buvo įdarbintas savivaldybės kontroliuojamoje įmonėje su tūkstantine alga, valdiškoje įstaigoje atsirado vieta ir jo žmonai. Kalbama, kad rajone šiuo metu didelę įtaką turintis asmuo asmeniškai viskuo rūpinasi, kad visi būtų užčiaupti. Tik vargu, ar tai pavyks, nes reikalai per toli nuėjo. Pirmiausia, miesto šeimininku pasijutęs vyriškis gerokai paleido rankas – liudininkų teigimu, trenkė paauglei, tąsė už plaukų, žmonės net daugiabučio namo kieme išgirdo duslų dunktelėjimą, lyg kristų žmogus.

Nukentėjusioji buvo nuvežta med. ekspertizei į Ignaliną, jai prireikė psichologo.

Švenčionėliuose ši istorija jau vieša paslaptis, informuoti ir Seimo nariai, o 112 iškvietimo neištrinsi... Komisariatas pripažino, kad vyksta tyrimas. Tiesa, plačiau komentuoti atsisako, nes kaip teigia komisariato atstovė, apie nukentėjusius nepilnamečius sutarta nerašyti. Įdomu, kas taip nutarė ir ar tai pasitarnauja smurto mažinimui ar atvirkščiai? Sako, tai rekomendacija iš kažkokio seminaro.

Žinoma, tai, kad nenurodome smurtautojo inicialų, atrodo juokingai, ypač Švenčionėlių gyventojams, bet, deja, tokie įstatymai. Bet jie nedraudžia prisiminti tai, kad šis asmuo buvo aktyvus prieš keletą metų Švenčionėlius išgarsinusiose „vietinių“ muštynėse su romais ir buvo nuteistas lygtinai. Prieš pusmetį teistumas pasibaigė, ir štai – vėl rankas paleido.

Kai šalyje netyla diskusijos apie vaikų teisių tarnybų veiklą, natūraliai kyla klausimas, kaip padėjo nukentėjusiajai Švenčionių rajono savivaldybės administracijos Vaiko teisių apsaugos skyrius. Nepatikėsite – niekaip. Pasak vedėjos A.Aidietienės, ji nieko net negirdėjo apie šį įvykį! Jeigu vedėja spaudai melavo – blogai, bet jeigu iš tikrųjų valdininkai taip dirba ir tarp valdiškų institucijų toks ryšio nebuvimas – dar blogiau.

Ir pabaigai – įdomi detalė. Konflikto metu buvo dar vienas asmuo, kuris išsigandęs sėdo į mašiną ir spruko (turbūt vengdamas tapti liudininku). Jį sustabdė pareigūnai. Pasirodo, vyriškis dar ir neblaivus vairavo. Kalbama, kad tai galėjo būti pasienio pareigūnas, kitų šaltinių teigimu – buvęs muitininkas, dabartinės valdžios taip pat įdarbintas valstybinėje įstaigoje. Policija šio fakto nei patvirtino, nei paneigė: „Tą dieną neblaivių prie vairo buvo sulaikyta, bet pasieniečiai jie ar valdininkai, ar dar kas nors, nedetalizuojama – visi mes lygūs piliečiai“. Negalima nesutikti. Taip pat ir nekaltumo prezumpcija turėtų galioti visiems, kol teismas neįrodė kaltės, bet kartais akivaizdūs faktai akis bado. Ir vaikų mušti neturėtų ne tik šeimoje tėvai, bet ir gatvėje svetimi.

Tikimės šią istoriją nušviesti iki pat atomazgos ir labai tikimės, kad oficialūs šaltiniai bus dosnesni informacijos. Viešumas – geras ginklas.

 

Tėvas smurtavo prieš savo sūnų

Liepos 6 d. apie 17 val. Švenčionių r., Pabradėje, namuose neblaivus (2,62 prom.) vyras (g. 1988 m.) smurtavo prieš savo sūnų (g. 2011 m.). Nukentėjusysis dėl kaklo nubrozdinimo pristatytas į Vilniaus ligoninę. Įtariamasis uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 3 d.

 

Jaunuolis žuvo po traukiniu

Liepos 8 d. apie 17 val. 13 min. Švenčionių r., Švenčionėliuose, keleivinis traukinys, valdomas vyro (g. 1984 m.), pervažiavo ir mirtinai sužalojo ant geležinkelio bėgių staiga išbėgusį bei atsigulusį vyrą (g. 1993 m.).

 
Reklaminis skydelis