Mes turime 302 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:591
mod_vvisit_counterŠią savaitę:16792
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:92822
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

12-asis „Ežerų sietuvos“ festivalis – prasidėjo ežerų apsuptyje, baigėsi ant asfalto...

2017 m. liepos 26 d., trečiadienis Nr.52 (1681)

Liepos 21-23 dienomis Ignalinos, Molėtų ir Švenčionių rajonuose skambėjo tarptautinis liaudiškos muzikos ir šokių festivalis „Ežerų sietuva“. Festivalis vyksta kas dvejus metus. Šiemet festivalio atidarymą rengė Ignalina. Šventės pradžiai pasirinkta viena įspūdingiausių rajono vietų – šešių ežerų apsuptas ir legendomis apipintas Ladakalnis. Čia sutikti festivalio kolektyvai iš Baltarusijos, Lenkijos, Moldovos, Maltos, Kroatijos ir Gruzijos. Pirmasis „Ežerų sietuvos“ festivalis prieš 22 metus taip pat buvo pradėtas ant Ladakalnio.

Dūdų gaudesys iškilmingai paskelbė festivalio pradžią. Kolektyvai su savo šalių vėliavomis išsirikiavo prie Ladakalnio. Kelionės dulkes nusiprausę vandeniu iš molinio ąsočio, skambant folkloro kolektyvų „Čiulbutė“ (Ignalina) ir „Lakiūtė“ (Švenčionėliai) sutartinėms, visi kilo į kalną, gintaro dulkėm apsmilkytą. Festivalio dalyvius ir svečius pasveikino Ignalinos rajono savivaldybės meras Henrikas Šiaudinis. Kolektyvai pristatė originaliai – dainomis, kurias atliko savo kalbomis.

Po įspūdingo festivalio atidarymo visi dalyviai ir svečiai suvažiavo į Ignaliną. Iš Laisvės aikštės tradicinė šventės eisena patraukė į miesto vasaros estradą prie Ilgio ežero. Eiseną lydėjo ir iškilmingą nuotaiką palaikė pučiamųjų orkestras „Oktava“ iš Vilniaus ir šaunios jo šokėjos.

Vasaros estradoje švente kartu su visais džiaugėsi Europos parlamento narys Bronis Ropė, Seimo nariai Gintautas Kindurys ir Vytautas Rastenis. Bronis Ropė pasidalijo prisiminimais iš pirmųjų festivalių.

Festivalio koncertas baigėsi bendru visų dalyvių šokiu. Į dangų kylant fejerverkams ir aidint plojimams Lietuvos, Baltarusijos, Lenkijos, Maltos, Gruzijos ir Kroatijos kolektyvai sukosi pagal lietuviško šokio muziką. Tokiomis gražiomis akimirkomis „Ežerų sietuva“ su Ignalina atsisveikino, bet šventė tęsėsi. Po festivalio programos koncertavo dainininkė Mia ir latvis Lauris Reiniks.

Penktadienį Ignalinoje pradėję pinti gražų tarptautinio festivalio „Ežerų sietuva“ vainiką meno kolektyvai iš Gruzijos, Maltos, Moldovos, Baltarusijos, Kroatijos, Lenkijos ir žinoma vietiniai kolektyvai, šeštadienio popietę nuostabią liaudiškos muzikos, šokių ir dainų puokštę žiūrovams dovanojo Molėtų atsinaujinusioje vasaros estradoje.

Švenčionių rajone šiais metais atnaujinta net už 63 000 eurų vasaros estrada prie Bėlio ežero su beveik auksiniais suoleliais, kainavusiais 17 tūkstančių eurų, šįkart stovėjo tuščia. Rajono valdžia atsisakė tradicinės vietos – estrados prie Bėlio ežero, kur prieš 22 metus vyko pirmasis „Ežerų sietuvos“ festivalis bei visi paskesni, ir perkėlė į rajono pakraštį, Pabradės miestą, automobilių aikštelę netoli garsaus fabriko.

Kaip ir galima buvo tikėtis, nemaža dalis švenčioniškių ir švenčionėliškių „Ežerų sietuvos“ šventinę programą žiūrėjo ir linksminosi Ignalinoje. Grupė skaitytojų su mūsų laikraščiu pasidalino šventės akimirkų fotografijomis, už ką jiems nuoširdžiai dėkojame.

Mūsų inf.

 
Reklaminis skydelis