Mes turime 308 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5974
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19834
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:92191
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Labai vėluodama, pagaliau prasideda Taikos g. kvartalo rekonstrukcija

2017 m. liepos 29 d., šeštadienis Nr.53 (1682)

Dar 2014 metais suplanuota ir numatyta 2015 metais pradėti visų trijų miestų daugiabučių kvartalų kiemų rekonstrukcija, po rinkimų pasikeitus valdžiai buvo kažkur užmesta ir tik dabar, smarkiai vėluodama, pagaliau prasideda. Specialistų nuomone, pastaraisiais metais labai vangiai vyksta projektų rengimas ir įgyvendinimas, stringa pirkimai, akivaizdžiai jaučiasi kompetencijos stoka. Žmones jau ima juokinti asfalto nuograndomis taisomos gatvės arba paliktos nebaigtais kelkraščiais, vos ne metus trunkanti Švenčionėlių miesto kultūros centro pastato išorės renovacija. Pasak vietinės statybos darbų įmonės vadovo, per tą laiką galima buvo apšiltinti kelis pastatus, o čia dar kaip ant juoko palikę kelis nebaigtus lopus, statybininkai iškeliavo į kitą objektą... Su gatvių remontu – ta pati situacija – pakapsto iš vieno galo, pakapsto iš kito galo, o darbų galo nesimato, žmonės skundžiasi, kad visas lietaus vanduo bėgs į jų kiemus, bet tai – kita tema.

Šiomis dienomis pagaliau prasidėjo Švenčionių miesto Taikos g. daugiabučių namų kvartalo rekonstrukcija – statybininkų technika jau pradėjo gremžti pirmąjį kiemų asfaltą, vykdyti žemės darbus.

Darbų trukmė 12 mėnesių.

Kaip ir buvo numatyta, daugiabučių namų kvartale bus pastatyti nauji lietaus nuotekų tinklai, įrengtas modernus LED apšvietimas, nutiesta nauja Taikos gatvės atkarpa, sujungsianti skirtingas kvartalo dalis, taip pat rekonstruoti įvažiavimai į kiemus, patys kiemai ir automobilių stovėjimo aikštelės, įrengti nauji šaligatviai, žaliosios ir poilsio zonos.

Projekto vertė – per 700 tūkst. Eur.

Pagal ankstesnius planus daugiabučių kiemai jau turėjo būti sutvarkyti praėjusiais metais.

Mūsų inf.

 
Reklaminis skydelis