Mes turime 280 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:6508
mod_vvisit_counterŠią savaitę:28395
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:72378
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nelaimės, kriminalai, gaisrai

2012 m. sausio 18 d., trečiadienis Nr.5 (1148)

Tyrimas dėl Švenčionėliuose užpultų romų nepasistūmėjo

Jau rašėme, kad praėjusių metų gruodžio 30 d. vakarą Švenčionėliuose iš liberalcentristų būstinės pasipylė būrys vyrų su lazdomis ir užpuolė romus, kurių, policijos duomenimis, buvo tik apie 8. Užpuolikų buvę apie 30. Įsisiautėję užpuolikai talžė lazdomis ne tik aukas, bet ir jų automobilius.

Išgąsdinti romai su šeimomis pabėgo iš Švenčionėlių ir ilgai nedrįso kreiptis į policiją. Tik po poros savaičių romų moterys ašarodamos kreipėsi, kaip jos teigė, į generalinę prokuratūrą, kitą dieną jų atstovai atvyko ir į savivaldybę, kur susitiko su rajono meru ir teisininkais.

Švenčionėliams iki šiol skiriamas sustiprintas policijos dėmesys. Mieste tebetvyro įtampa – vakarais centre būriuojasi tie patys asmenys, gruodžio 30-ąją bandę su lazdomis daryti „savo tvarką“. Niekas, taip pat ir policija, nežino, ką jie rezga. Viskas sukasi aplink liberalcentristų partijos būstinę ir jos viduje. Nors liaudies patarlė byloja: „Griebk jautį už ragų“, būstinės šeimininkas iki šiol neapklaustas. Kadangi romai į mūsų rajono policiją taip ir nesikreipė, ši laukia pavedimo iš Vilniaus apygardos prokuratūros, turinčios romų pareiškimą. Matyt, tik gavus pavedimą, tyrimas pajudės.

 

Bibliotekoje susimušė kolegės

Švenčionių rajono savivaldybės Viešojoje bibliotekoje įvyko neįtikėtinas nutikimas -susipešė darbuotojos M.S ir N.B. Gal viskas būtų taip ir likę kolektyvo paslaptis, jeigu ne skambutis policijai – moteriškas balsas registravo pranešimą. Atvykus policijai pagalbos jau nebereikėjo – moterys buvo susitaikiusios, rašyti pareiškimus atsisakė.

Užtat darbdaviai – rajono savivaldybės administracija – buvo priblokšti iš nuostabos. Kultūros skyriaus vedėjo pareigas einantis Kęstutis Kapačinskas piktinosi: „Kultūros įstaigai tai garbės nedaro“. Administracija sudarė komisiją, kuri išsamiai ištirs šį sunkiai protu suvokiamą incidentą, priims sprendimus skirti nuobaudas. Pirminėmis žiniomis, tądien buvo vienos darbuotojos jubiliejus, moterys prisipažino išgėrusios butelį šampano ir vaišinęsi tortu. Vargu, ar tai galėjo būti konflikto priežastis. Tikrąsias priežastis aiškinsis komisija.

 

Bėglį greitai sučiupo

Praeitą savaitę į Vilniaus policijos areštinę buvo uždarytas plėšimu įtariamas šešiolikmetis, kuris sugebėjo pabėgti iš Švenčionių policijos komisariato, tačiau netrukus buvo sučiuptas.

Policijos departamentas informavo, kad trečiadienį, sausio 11 d., apie 17.52 val. iš Vilniaus apskrities VPK Švenčionių r. policijos komisariato budėtojų patalpos pabėgo dėl plėšimo suimtas šešiolikmetis.

Pasak policijos, apie 17 val., po teismo, suimtasis buvo atvežtas į policijos komisariatą pas tyrėją, vėliau atvestas į budėtojų dalį, kur surašant protokolą ir pabėgo.

Tą pačią dieną apie 21.25 val. Švenčionių r., Modžiūnų kaime, bėglys buvo sulaikytas. Jis uždarytas į Vilniaus areštinę.

 

Vagišiai gviešiasi ir svetimo miško

Sausio 9 d. įregistruotas Švenčionėlių seniūnijos gyventojo V.A. protokolas - pareiškimas, kad atvykęs į jam priklausantį mišką Švenčionių rajone rado nupjauta ir pavogta 15 vnt. pušų, 1 eglę ir 1 beržą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 1 d.

 

Vagystės iš rankinių, būstų ir ūkinių pastatų

Sausio 9 d. įregistruotas Vilniaus rajono gyventojos J.G. pareiškimas, kad Adutiškio miestelyje iš jos rankinės buvo pavogti 700 litų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 1 d.

Sausio 10 d. įregistruotas Pabradės miesto gyventojo Z.T. protokolas - pareiškimas, kad atėjus į jam priklausantį garažą, esantį Pabradėje, Gamyklos gatvėje, pastebėjo, jog nulaužta garažo pakabinama spyna ir įsibrauta į vidų. Iš garažo dingo 50 litrų benzino, kampinis šlifuoklis ir raktų rinkinys. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

Sausio 10 d. įregistruotas Pabradės miesto gyventojo A.F. protokolas - pareiškimas, kad Pabradėje buvo įsibrauta į gyvenamąjį namą, pavogtas namo kieme gulėjęs metalo laužas ir įsibrauta į namo kieme stovėjusį automobilį. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

Sausio 11 d. įregistruotas Švenčionių seniūnijos gyventojo V.Š. protokolas - pareiškimas, kad buvo įsibrauta į jo ūkinį pastatą ir pavogta 50 litrų dyzelinio kuro, elektrinis vandens siurblys ir elektros kabelis. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

 

Smurto iš muštynių „derlius“

Sausio 10 d. įregistruotas Švenčionių miesto gyventojos G.Z. pareiškimas, kad Švenčionyse, prie naktinio klubo „Štorm“, ją sumušė nepažįstama mergina. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 284 str. 1 d.

Sausio 13 d. įregistruotas Pabradės miesto gyventojo I.T. pareiškimas, kad Pabradėje, Vilniaus gatvėje, namo rūsyje, jį sumušė kaimynas V.Š. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 138 str. 1 d.

Sausio 13 d. įregistruotas Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK PB patrulio tarnybinis pranešimas, kad Pabradėje, Lauko gatvėje, išgertuvių metu Pabradės miesto gyventojas Č.V. sudavė mediniu pagaliu per galvą savo sugyventinei D.E.L., kuri dėl galvos sumušimo po med. apžiūros gydoma ambulatoriškai. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 1 d.

Sausio 13 d. įregistruotas Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK VPS PP tyrėjo tarnybinis pranešimas, kad Švenčionyse, Adutiškio gatvėje, išgertuvių metu, namuose Švenčionių miesto gyventoja L.K. sumušė savo motiną M.K., kuri dėl veido sumušimo buvo pristatyta į VšĮ Švenčionių rajono ligoninės priėmimo skyrių ir po med. apžiūros gydoma ambulatoriškai. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 1 d.

Sausio 14 d. įregistruotas Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK PB vyr. patrulio tarnybinis pranešimas, kad Švenčionėlių seniūnijos gyventojas M.A. savo namuose sukėlė konfliktą ir sumušė savo sugyventinę A.V. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 1 d.

Sausio 15 d. įregistruotas Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK VPS PB patrulio tarnybinis pranešimas, kad Švenčionėliuose, Žemutinė gatvėje, girtas R.V. triukšmavo, šaukė ant mamos, reikalavo pinigų bei valgyti. Išmėtė virtuvėje ant grindų indus. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 145 str. 2 d.

Sausio 15 d. įregistruotas Pabradės seniūnijos gyventojos I.G. pareiškimas, kad girtas vyras M.G. keikėsi necenzūriniais žodžiai, smaugė, mušė ir grasino jai. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 1 d.

 

Žiemos apraiškos bandė vairuotojų įgūdžius

Sausio 12 d. Švenčionių seniūnijos gyventojas D.J. pranešė, kad kelyje Švenčionys - Mielagėnai, automobilis „Audi 80“, atsitrenkė į pakelės kelio ženklą. Žmonės nesužaloti. D.J. surašytas protokolas pagal LR ATPK 127 str. 2 d.

Sausio 13 d. pranešė Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK PB patrulis, kad kelyje Vilnius – Švenčionys – Zarasai, į pakelės griovį įvažiavo ir apvirto mikroautobusas „Fiat Ducato“. Žmonės nesužaloti. L.V. surašytas protokolas pagal LR ATPK 127 str. 2d.

Sausio 14 d. pranešė Ignalinos miesto gyventojas V.B., kad Švenčionėliuose, Vilniaus gatvėje, vairuodamas automobilį VW JETTA įvažiavo į pakelės medį ir kelio ženklą. Žmonės nesužaloti. V.B. surašytas protokolas pagal LR ATPK 127 str. 2 d.

 

Savaitės įvykių statistika

Per savaitę (sausio 9-16 d.) Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate buvo užregistruoti 96 pranešimai apie teisės pažeidimus, pradėta 14 ikiteisminių tyrimų.

Per savaitę policijos pareigūnai nustatė 6 viešosios tvarkos pažeidimų, iš jų: 5 pažeidimai pagal LR ATPK 178 str. (alkoholinių gėrimų gėrimas viešosiose vietose arba girto pasirodymas viešosiose vietose); 1 – pagal LR ATPK 187 (pasipriešinimas policijos pareigūnams).

Per savaitę nustatyta ir kelių eismo taisyklių pažeidėjų: 1 vairuotojas vairavo transporto priemonę neblaivūs, jam nustatytas vidutinis girtumo laipsnis, 2 vairuotojai vairavo neprisisegę saugos diržų, 1 vairuotojas neturėjo civilinės atsakomybės privalomojo draudimo, 2 vairuotojai vairavo transporto priemones, kurioms neatliktos valstybinės techninės apžiūros. Taip pat nustatyti 3 pėsčiųjų ir dviratininkų pažeidimai. Per savaitę pareigūnai nustatė 2 neblaivius dviratininkus, jiems nustatytas vidutinis girtumo laipsnis.

Per savaitę Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK registruoti 2 eismo įvykiai. Sužalotų ir žuvusių autoįvykiuose nebuvo.

Į Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK Viešosios tvarkos skyriaus Operatyvaus valdymo poskyrį buvo pristatyta 17 asmenų, kurie įvykdė nusikalstamas veikas arba administracinius teisės pažeidimus, iš jų - 10 neblaivių. Į laikino sulaikymo patalpas patalpinta 6 asmenys, iš jų – 5 neblaivūs.

Per savaitę užregistruotos 6 vagystės, 7 žalos žmogaus sveikatai, 2 chuliganizmo atvejai, rasti 5 lavonai, 13 kartų išvykta į šeimyninius ginčus.

Parengta pagal Švenčionių RPK informaciją

http://www.policija.lt/svencioniupk/
Tel. 112, pasitikėjimo telefonas (8 387) 66411