Mes turime 249 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4278
mod_vvisit_counterŠią savaitę:22822
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:70148
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2017 m. rugpjūčio 12 d., šeštadienis Nr.57 (1686)

Smurtavo prieš savo motinas

Pabradėje gyvenantis 58 metų vyras rugpjūčio 5 d. apie pusiaudienį susikivirčijo su savo motina. Buitinio konflikto metu vyriškis delnu trenkė motinai per kairį petį. Garbaus 81 metų amžiaus moteris patyrė nemenką fizinį skausmą. Smurtautojas uždarytas į Švenčionių r. PK areštinę.

Rugpjūčio 6 d. apie ketvirtą valandą po pietų taip pat Pabradės miestelio gyventojas smurtavo prieš motiną. Jaunas 36 metų vyras, būdamas neblaivus (nustatytas 2,01 prom. girtumas) viename iš daugiabučių namų kiemų, sutikęs savo mamą, griebė ją už kaklo ir kelis kartus kumščiu trenkė jai į galvą. 73 metų moteris patyrė daug skausmo. Po medikų apžiūros ji pasiliko namuose, tuo tarpu sūnus sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

 

Konfliktavo sugyventiniai

Rugpjūčio 2 d. apie septintą valandą vakaro tarp sugyventinių kilo konfliktas. Pabradėje gyvenanti pora susiginčijo ir neblaivus (nustatytas 2,39 prom. girtumas) 41 metų vyras incidento metu griebė 45 metų moterį už dešinės rankos, pastūmė ją, prispaudė prie sienos, suplėšė marškinėlius, taip sukeldamas moteriai fizinį skausmą. Po medikų apžiūros moteris pasiliko namuose, smurtaujantis vyras pristatytas į Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK ir uždarytas į areštinę.

Tarpusavyje nesutarė ir Švenčionėliuose gyvenanti pora. Rugpjūčio 1 d. apie pusę devynių vakaro tarp 52 metų moters ir trejais metais už ją jaunesnio vyro kilo konfliktas. Vyriškis abiem rankom gana smarkiai pastūmė moterį, kuri galva atsitrenkė į durų staktą, taip patirdama fizinį skausmą. Vyras uždarytas į Švenčionių r. PK areštinę.

 

Rasti lavonai

Rugpjūčio 1 d. Naujasodžio kaime (Cirkliškio sen., Švenčionių r. sav.), privačiame gyvenamajame name, rastas lovoje gulintis šešiasdešimtmečio vyro lavonas. Lavonas be išorinių smurto žymių, nukreiptas į Vilniaus TME mirties priežasčiai nustatyti.

Liepos 30 d. Švenčionių r. PK registruotas pranešimas apie rastą lavoną. Priešgaisrinės gelbėjimo tarnyba informavo, jog Zalavo kaime (Pabradės sen., Švenčionių r. sav.), Dvaro gatvėje esančiame tvenkinyje narai apie ketvirtą valandą po pietų aptiko 51 metų vyro lavoną. Lavonas be išorinių smurto žymių, nukreiptas į Vilniaus TME mirties priežasčiai nustatyti.

 

„Darbavosi“ ilgapirščiai

Rugpjūčio 6 d. Švenčionių r. PK įregistruotas pranešimas apie įvykdytą vagystę. 61 metų vyras apie pusę penkių vakaro apsižiūrėjo, kad kažkas įsibrovė į jo automobilį „Audi 80“. Transporto priemonės savininkas tikino, kad vagišiai, išdaužę šoninį vairuotojo pusės langelį, įsibrovė į saloną ir iš jo pagrobė magnetolą, benzininį pjūklą „Stihl“, krepšį, kuriame buvo vertingų įrankių, automobilio pompą bei metalinį termosą. Iš viso nukentėjusiajam padaryta turtinė žala siekia 300 eurų.

 

Savaitės statistika

Nuo 2017-07-31 iki 2017-08-06 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruota: 116 pranešimų, pradėti 6 ikiteisminiai tyrimai.

Į policijos komisariatą per savaitę buvo pristatyti 6 asmenys, iš jų 3 buvo neblaivūs. Areštinėje per savaitę pabuvojo 10 asmenų, 9 sulaikyti įtariami padarę nusikalstamą veiką, nuteistas / nubaustas 0 asmenys, suimtas 1. Iš viso surašyti 75 ANK protokolai.

 

Švenčionių r. PK inf.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pasitikėjimo tel. (8 5) 271 605.

 

Gaisras „Maltosoje“

Ketvirtadienio vakarą po 19 val. Švenčionėlių mieste pasigirdo specialiųjų tarnybų automobilių sirenos – „Maltosoje“ skrudinimo ceche kilusio gaisro skubėjo gesinti ugniagesių automobiliai, į įvykio vietą skubėjo greitosios medicinos pagalbos ir policijos automobiliai...

Mūsų inf.