Mes turime 300 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2308
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12495
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:88525
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Renesanso muzikos ir poezijos žavesys XXI amžiuje

2017 m. rugpjūčio 19 d., šeštadienis Nr.58 (1687)

Vargu ar būtų prieš keletą metų atsiradęs orakulas, kuris būtų išpranašavęs, kad nykstantis Paliesiaus dvaras ne tik lyg feniksas pakils naujam gyvenimui, bet ir taps sakralinės muzikos Meka. Pastarasis koncertas Paliesiaus dvaro Pasagos koncertų salėje buvo pilnas renesanso dvasios. Skambėjo subtili XVI amžiaus muzika, dainos, pilnos poetikos ir subtilaus beldimosi į žmogaus sielą. Visa tai atliko senosios muzikos ansamblis Canto Fiorito: Renata Dubinskaitė (mecosopranas), Ariel Abramovich (renesansinė liutnia) ir meno vadovas Rodrigo Calveyra (išilginė fleita, kornetas), pastatymo režisierė Karina Novikova.

Valandą trukęs muzikos ir dainos spektaklis pralėkė kaip akimirka. Seniai neteko būti koncerte, kai nutilus muzikai patenki į absoliučią tylą. Siužetas tragiškai paprastas: susitikimas – meilė – išsiskyrimas – mirtis ir viltis susitikti ten, aukštybėse. Viskas lyg ir paprasta, juk tai epocha, kai kūrė Šekspyras, kai jausmai buvo tylūs, bet tuo pačiu ir skausmingi.

Gyvendami XXI amžiuje mes per savo amžiną skubėjimą dažnai nesugebame pajusti tikrų jausmų subtilumo, todėl bent kartais verta pasinerti į renesanso epochos muziką, poetiką, jausmus, visa tai išgyventi buvo puiki proga klausantis senosios muzikos ansamblio Canto Fiorito.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis