Mes turime 334 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1574
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11761
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87791
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Bekelės entuziastai sezoną užbaigs Sariuose

2017 m. rugpjūčio 30 d., trečiadienis Nr.61(1690)

Rugsėjo 16-ąją finišuos Lietuvos automobilių rally raid čempionatas ir taurės varžybos, kurias rengia VšĮ „Bekelės fiesta“.

Planuota, jog paskutiniojo, trečiojo etapo lenktynės bus rengiamos daugeliui automobilių bei motociklų sporto gerbėjų gerai žinomoje Uoginių trasoje Kupiškio rajone. Tačiau likus iki pirmenybių finišo daugiau nei mėnesiui organizatoriai pakeitė sezono pabaigtuvių vietą ir dabar trečiojo etapo varžybos vyks Sariuose, kurie yra nominuoti kaip gražiausiai besitvarkančios seniūnijos centras.

Kodėl buvo pakeista varžybų vieta, o tuo pačiu ir lenktynių trasos?

„Nenorime menkinti gerai žinomos ir populiarios Uoginių automobilių ir motociklų sporto bazės Kupiškio rajone, tačiau ką čempionato ir taurės varžybų dalyviams galime pasiūlyti Sariuose ir Švenčionių rajone besidriekiančiose trasose, anksčiau pasirinktoje dislokacijos vietoje paprasčiausiai nebūtume galėję“, - sako Lietuvos automobilių sporto federacijos 4x4 komiteto pirmininkas ir šių varžybų organizatorius Gediminas Grigaitis.

Daugiausia įtakos trečiojo etapo varžybų perkėlimui turėjo tai, kad pavyko gauti trasą varžyboms Pabradės poligone.Nei rally raid čempionato, nei taurės varžybų dalyviams paskutiniojo etapo varžybos nebus lengvas pasivaikščiojimas. Nors renginio nuostatuose skelbiama, jog lenktynės vyks molio, žvyro, smėlio ir asfalto dangą turinčiais keliais ir mažai išvažinėtais miško keliukais, tačiau, pasak trasas dabar ruošiančių specialistų, itin nelengvi sportininkams bus lakaus smėlio ruožai Pabradės poligone, sudarantys bemaž 60 procentų viso privalomo „Sport“ klasės lenktynininkams ir motociklininkams maršruto. 

Šių abiejų klasių dalyvių čia laukia du po 50 kilometrų ilgio greičio ruožai.

Rungtyniaujantys „Extreme“ ir „Tourism“ klasėse rugsėjo 16-osios rytą startuos Sariuose, o jų orientaciniai bei greičio ruožai drieksis Švenčionių rajono perimetru jau minėtais smėlio, žvyro, molio ir asfalto dangą turinčiais keliukais ir bekele bei miškais.

Besivaržantiems „Tourism“ klasėje teks įveikti 353 km maršrutą, o „Extreme“ – 19 km ilgesnį. 

Paskutiniojo etapo lenktynėse debiutuos ir pamėgto, bekelės automobiliu tituluojamo „Nissan Navara“ pikapo nauja modifikacija. Tai speciali, daugelį apdovanojimų jau pelniusio pikapo versija „Nissan Navara Trek-1°“. „Trek-1°“ pavadinimas kildinamas iš „Navarre“ dykumos, Ispanijos šiaurėje – -1° ilgumos.

Simboliška, kad pirmieji naująjį „Nissan Navara Trek-1°“ galės išbandyti bekelės entuziastai, kuriems, kaip ir žemdirbiams, miškininkams, medžiotojams ar žvejams, ir skirtas šis pikapas. 

 

Beje, šią ribotos laidos automobilių, kurių ratus suka 2.3 litro, 190 AG, 450 Nm dyzelinis variklis su dviem turbinomis ir kuris derinamas su septynių laipsnių automatine pavarų dėže, versiją bus galima įsigyti tik juodos arba balto perlo spalvos.

Visi sportininkai, dalyvausiantys sezoną vainikuojančiose lenktynėse, finišuos Sariuose, kur vėlų šeštadienio vakarą bus pagerbti etapo nugalėtojai ir prizininkai.

Varžybų spaudos centras – Viešųjų ryšių agentūra „Visus Bonus“

 
Reklaminis skydelis