Mes turime 160 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1808
mod_vvisit_counterŠią savaitę:4531
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:56819
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Švenčionių rajono gyventojai jau gali skiepytis nuo gripo

2017 m. rugsėjo 27 d., trečiadienis Nr.70(1699)

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos Vilniaus departamento Švenčionių skyriaus duomenimis, š. m. 37 savaitę Švenčionių rajone registruotas padidėjęs sergamumas gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (toliau – ŪVKTI). Praeitą savaitę sergamumo rodiklis sudarė 66,64 atv./10 tūkst. gyv. Savaite anksčiau šis rodiklis buvo tik 28,03 atv./10 tūkst. gyventojų. Vaikų iki 17 metų amžiaus sergamumas ŪVKTI sudarė 79,3 proc.

Pprimename, kad artėja 2017-2018 m. gripo sezonas, kuris įprastai trunka nuo 40-osios kalendorinės metų savaitės iki 20-osios kitų metų kalendorinės savaitės, tad reikia imtis prevencijos priemonių, siekiant išvengti gripo ir ŪVKTI.

 

Į gydymo įstaigas jau pristatyta gripo vakcina

Švenčionių rajono gydymo įstaigos – Švenčionių rajono pirminės sveikatos priežiūros centras (poliklinika), UAB „Reginos šeimos gydytojo centras“ ir UAB „Švenčionėlių sveikatos centas“ jau gavo už valstybės lėšas nupirktą vakciną nuo gripo ir yra pasiruošusios skiepyti. Pagrindinė ir patikimiausia gripo prevencijos priemonė šiuo metu yra skiepai. Net jei ir susergama, liga būna lengvesnės eigos, žymiai sumažėja komplikacijų tikimybė.

 

Rizikos grupių asmenys skiepijami nemokamai

Nemokama gripo vakcina galės pasiskiepyti asmenys, priklausantys šioms rizikos grupėms:

- nėščiosios;

- 65 m. ir vyresni asmenys;

- asmenys, sergantys lėtinėmis širdies ir kraujagyslių, kvėpavimo takų, inkstų ligomis, lėtinėmis ligomis, susijusiomis su imuniniais mechanizmais, piktybiniais navikais;

- asmenys, gyvenantys slaugos ir globos įstaigose;

- sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojai.

Norintys pasiskiepyti nuo sezoninio gripo turi kreiptis į savo šeimos gydytoją.

NVSC Vilniaus departamento Švenčionių skyriaus

visuomenės sveikatos stiprinimo specialistė

Virginija Mikštaitė-Avinienė

 

 
Reklaminis skydelis