Mes turime 285 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1043
mod_vvisit_counterŠią savaitę:26173
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:73499
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Kas darosi valdžios „olimpe“? Kiek mokesčių mokėtojams kainuoja mero R. Klipčiaus automobilis?

2017 m. rugsėjo 27 d., trečiadienis Nr.70(1699)

Šalyje – dar vienas skandalas. Ir vėl liberalai! Paskelbta, kad Klaipėdos meras liberalas V. Grubliauskas švaisto biudžeto lėšas brangaus automobilio nuomai – po 600 eurų per mėnesį.

Pasirodo, palyginti su Švenčionių mero automobilio nuoma tai – kuklu. Mero Rimanto Klipčiaus automobilio nuoma rajono mokesčių mokėtojams kainuoja ko ne dvigubai daugiau. Kas mėnesį vien už automobilio nuomą tenka pakloti po1030 eurų.

 

Kaip meras bandė perimti iniciatyvą ir kas iš to išėjo

Kaip rašėme, rugpjūčio 8 dieną, sulaukę adutiškiečių nusiskundimų, grupė tarybos narių, pasitarę tarpusavyje, nusprendė apsilankyti šiame krašte. Suprato - jeigu žmonės skundžiasi, reiškia kažkas negerai, bet nesitikėjo, kad taip blogai.

Po susitikimų su Adutiškio ir Svirkų krašto gyventojais, išklausę jų problemas, grupė rajono savivaldybės tarybos narių: Vida Rastenienė, Dovilė Žižienė, Romualdas Pauliukevičius, Vytautas Bulka, Konstantas Ramelis ir buvęs vicemeras Kęstutis Trapikas surašė ir įteikė ilgą darbų sąrašą rajono savivaldybės administracijos direktoriui Andriui Šarėjui. Bet ši istorija ne apie tai. Kaip valdžia vykdo (ar nevykdo) jai deleguotus darbus, informuosime vėliau. Šįkart – istorijos pradžia apie medį.

Susitikime Linkonių kaimo gyventoja Marija Koiro skundėsi, kad 20 metų ji prašo nupjauti, didelį medį, kuris, pasak jos, gali užgriūti ant jos namo, ir neprisiprašo. Tarybos nariai žadėjo išsiaiškinti ir tarpininkauti sprendžiant problemą. Savivaldybės biudžete net lėšų yra skirta pavojingų medžių pjovimui. Bet pirmiausia buvo pažadėta išsiaiškinti padėtį.

Kaip ir daugeliu atvejų, rajono valdžia pavyzdingai skaito mūsų laikraštį ir net juo vadovaujasi darbe. Taip nutiko ir šį kartą. Pasak savivaldybės tarnautojų, jie gavo  įsakymą „perimti“ šį darbą, ir, žinoma, sužerti šlovę prieš rinkėjus valdžiai, aišku, aukščiausiai.. Skubiai!

Gerokai po to, kai po Adutiškį važinėjo opozicija ir paruošė administracijos direktoriui darbų sąrašą, rugpjūčio 30 d., paskubomis buvo sukurptas gyventojos prašymas nupjauti medį. Gal tai tik sutapimas, bet kaip tik baigėsi mero atostogos...

Kai skubi, nėra kada aiškintis. Kas vyko toliau, primena anekdotą. Medis buvo nupjautas svetimame kieme ne tik be šeimininko sutikimo, o jam net nežinant. Kažkas turės už tai sumokėti už darbą, o kažkas – atsakyti už veiksmus.

Laukite istorijos tęsinio!