Mes turime 283 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2620
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12807
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:88837
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2017 m. spalio 7 d., šeštadienis Nr.73(1702)

Vairavo neblaivus

Rugsėjo 28 d. Švenčionyse Partizanų gatvėje esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje, Švenčionių r. PK patrulis sustabdė automobilį „Audi A6 Avant“. Transporto priemonę vairavo 24 metų neblaivus vairuotojas. Jam nustatytas 1,54 promilių girtumas.

 

Pavogė apie 200 l dyzelino

Rugsėjo 26 d. Švenčionių r. PK gavo pranešimą apie kuro vagystę. UAB „Melstat“ atstovas pranešė, jog iš sunkvežimio „MAN“ kuro bako buvo pavogta apie 200 l dyzelinio kuro. Sunkvežimis stovėjo Trūdų kaime esančioje ūkio dirbtuvių teritorijoje.

 

Neblaivaus siautėjimą stebėjo mažamečiai

Rugsėjo 27 d. apie devintą valandą vakaro savo namuose smurtavo 36 metų Švenčionėlių gyventojas. Žodinio konflikto metu neblaivus vyriškis puolė mušti 38 metų sugyventinę. Jis griebė moterį už plaukų bei tampė ją po namus, taip sukeldamas fizinį skausmą. Siautėdamas po kambarį, vyras sulaužė ir vaiko lovytę. Konfliktą, vykusį tarp vyro ir moters, matė trys mažamečiai vaikai – septynerių, šešerių ir dviejų metukų.

 

Neblaivi vairuotoja apgadino kitą automobilį

Rugsėjo 26 d. lengvasis automobilis vienoje iš stovėjimo aikštelių Švenčionių mieste, važiuodamas atbuline eiga, atsitrenkė į kitą stovintį automobilį. Paaiškėjo, jog incidentą sukėlė už „VW Polo“ vairo sėdėjusi neblaivi 59 metų moteris. Jai nustatytas 1.98 promilės girtumas. Pažeidėja iš įvykio vietos pasišalino. Vėliau buvo sulaikyta ir uždaryta į areštinę.

 

Dingusį vyriškį rado pasikorusį

Švenčionių r. PK rugsėjo 24 d. gavo pranešimą apie iš namų išėjusį ir ilgą laiką negrįžtantį vyrą. Vėliau tapo aišku, kad sutuoktinių pora, gyvenanti Kurpių kaime (Švenčionių r.) konfliktavo tarpusavyje. 57 metų vyras, supykęs ant žmonos, iš namų išėjo apie pirmą valandą dienos. 54 metų moteris, nerimaudama, kad vyras ilgai negrįžta, pranešė policijai. Vyriškis iš namų jis išėjo be mobilaus telefono. Kitą dieną apie 11 valandą miškelyje, prie Kurpių kaimo, rastas pasikorusio ieškoto vyro lavonas

 

Neprašyti svečiai apvogė ir sumušė šeimininką

Rugsėjo 25 d. pavakare Švenčionių r. PK gavo pranešimą apie sumuštą asmenį. Incidentas įvyko Liubiškės kaime viename iš privačių namų. Nukentėjęs vyras pasakojo, kaip į jo namus apie antrą valandą dienos atėjo jam pažįstamas asmuo su draugais. Neprašyti svečiai nusiteikę buvo agresyviai. Iš namų savininko jie atėmė mobilaus ryšio telefoną „Nokia“, o patį namų šeimininką sumušė. Nuo smurtautojų nukentėjusį 48 metų vyrą atvykę medikai išvežė į Švenčionių ligoninę. Tos pačios dienos vakare 34 metų vyras, įtariamas padaręs minėtą nusikalstamą veiką, buvo sulaikytas savo namuose Švenčionėliuose. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Partrenktas vyriškis neišgyveno

Rugsėjo 25 dieną apie pusę devynių vakaro kelio Vilnius-Švenčionys-Zarasai 73-ame kilometre, ties Sarių kaimu, automobilis „Nissan Almera Tino“, vairuojamas jauno dvidešimtmečio vaikino, partrenkė ir mirtinai sužalojo staiga į važiuojamąją kelio dalį išbėgusį vyriškį. Kaip vėliau paaiškėjo, nukentėjusysis buvo 69 metų Vaiškūnų kaimo (Švenčionių r.) gyventojas, o jį partrenkusio automobilio savininkas visaginietis. Partrenktas vyras iš įvykio vietos buvo nugabentas į Švenčionių rajono ligoninės Chirurgijos ir traumatologijos skyrių. Medikai nustatė, jog vyras buvo blaivus. Ant kūno jie aptiko kairės kojos blauzdos kaulų skeveldrinius lūžius, veido žaizdas, nubrozdinimus, konstatavo patirtą traumos šoką. Pusvalandis po vidurnakčio vyras ligoninėje mirė.

 

Agresyvią moteriškę uždarė į areštinę

Rugsėjo 25 d. prieš pat vidurnaktį, tarpusavyje susiginčijo Pabradės miestelyje gyvenanti sugyventinių pora. Tiesa, abu buvo gerokai įkaušę – 48 metų vyrui nustatytas 2.18 promilės girtumas, o 35 metų moteriai 2,71 promilės. Konflikto metu neblaivi moteris įkando savo sugyventiniui į kairę ranką, taip sukeldama jam fizinį skausmą. Atvykę greitosios medicinos pagalbos brigados medikai, nukentėjusiajam pirmąją pagalbą suteikė vietoje. Agresyvi moteriškė uždaryta į areštinę.

 

Dviese smurtavo prieš nepilnametį

Spalio 4 d. Švenčionių r. PK gautas Švenčionių rajono savivaldybės administracijos Vaiko teisių apsaugos skyriaus pranešimas, kad spalio 1 d. apie 16 val. Švenčionyse, Pievų g., namuose, vyras (g. 1976 m.) ir vyras (g. 1975 m.), smurtavo prieš nepilnametį (g. 2000 m.). Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 2 d.

 

Savaitės statistika

Nuo 2017-09-25 iki 2017-10-01 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruoti 107 informaciniai pranešimai, pradėta 13 ikiteisminių tyrimų.

Per savaitę į policijos komisariatą buvo pristatyti 8 asmenys, iš jų 6 buvo neblaivūs. Areštinėje per savaitę pabuvojo 13 asmenų: 8 sulaikyti įtariami padarę nusikalstamą veiką, nuteistų/nubaustų – 1, suimtų asmenų buvo 4.

Iš viso surašyta 93 ANK protokolai, iš jų: 31 KET protokolas (neblaivių vairuotojų buvo 1, neblaivių dviratininkų – 5, be saugos diržų – 2, be vairuotojo pažymėjimo – 1, pėsčiųjų pažeidimai – 4, dviratininkų pažeidimai – 8, kita – 11; 14 kitų pažeidimų: girti viešoje vietoje – 6, chuliganizmo atvejai – 4, viešosios rimties trikdymas – 1, melagingi pranešimai – 1, garbės ir orumo pažeminimas – 1.

Švenčionių r. PK inf.

 
Reklaminis skydelis